NIEUWS

ervaringsdeskundigen in loondienst nemen, Tilburg wil wel

ervaringsdeskundigen in loondienst

Ervaringsdeskundigen worden steeds vaker betrokken bij onderzoek, bij beleid, zelfs bij intake-gesprekken. Steeds vaker is er de wens om met mensen zoals wij, die weten hoe het in de praktijk werkt, in gesprek te gaan. Minister de Jonge plaatst iedere week wel een vlog over een werkbezoek. We worden gevraagd als spreker, als meedenker en als ondersteuner voor andere ouders-van. Tilburg wil ervaringsdeskundigen nu gaan betalen. 

TEKST Silvie Warmerdam

De Tilburgse Sociale Raad komt met een rapport over ervaringsdeskundigen, dat de titel ‘Het cement tussen de tegels’ mee krijgt. Om het belang van de inzet van mensen met ervaring in de zorg en het sociale domein te onderstrepen, adviseert deze raad om deze mensen in loondienst te nemen. Het zijn geen vrijwilligers meer, die tijd is voorbij. 

En dat vinden we een goed signaal. Natuurlijk, de Tilburgse Sociale Raad richt zich op mensen die zelf ervaring hebben, niet op ouders.  Ook in dit Friese voorbeeld zijn het vooral de ervaringsdeskundigen zelf die een vaste rol hebben gekregen bij de intake van een nieuwe patiënt bij de GGZ.

Maar dat maakt in principe niet uit. Het gaat erom dat ‘we’ -degenen die weten hoe het werkt- steeds serieuzer worden genomen en er nu stappen worden gezet om onze inbreng ook financieel te gaan waarderen. De tijd dat we ons als spreker op een grote conferentie genoegen moesten nemen met een VVV-bon of een flesje wijn, is wat ons betreft voorbij. 

Lees ook het blog van Veronique die de term hoopverleners voor ervaringsdeskundigen zo mooi vindt

Lotje&co wil ouders van zorgintensieve kinderen in hun kracht zetten, daarom delen we verhalen en nieuwsberichten die onze zorg en ervaring erkennen. Doe je mee?

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest