Lotjes bloggers en vloggers

Verhalen geschreven door ervaringsdeskundigen

Veel ouders en brussen van een kind met een beperking, handicap of chronische ziekte schrijven over hun leven met een zorgintensief kind. Wat de zorgen zijn, wat de hoogtepunten zijn en wat je zoals in zorgland ontmoet. Dit doet ieder op zijn eigen authentieke wijze en vanuit de rol als vader, moeder, broer, zus. Zo geven alle blogs een kijkje achter de voordeur.

Maar ook de professionals krijgen hier een platform, want ook zij zijn vaak zo nauw betrokken bij het gezin dat ze zich laten raken. Dat ze hun beleving en ervaring willen delen blijkt uit de vele mooie verhalen die ook zij willen delen.

En mocht je denken ik wil mijn verhaal ook graag delen dan kan dat, daar zijn we voor. Het delen van verhalen over het leven met een zorgintensief kind. Aan de keukentafel vind je veel van deze verhalen vol herkenning, erkenning en verkenning terug.

 

Silvie Warmerdam

Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Elise van der Velde

Elise van der Velde Als Lotje&co partner schrijft ze zowel voor Lotje&co Online als voor het tijdschrift. Ze blogt over het leven met man Remco en kinderen Ties, Rijk, en Loes. Ties is spastisch, niet-sprekend en volledig afhankelijk. Elise werkt naast Lotje&co als copywriter in de reclame.

Merel Olden

Merel Olden Merel Olden (45 jaar) getrouwd en moeder van een zoon van veertien werkt als ambulant begeleidster voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Haar zus Hester werd elf maanden voor haar geboren met een open rug en liep vlak na de geboorte een hersenvliesontsteking op. Als kind waren Hester en zij onafscheidelijk. Vanaf haar achttiende kreeg Hester te kampen met ernstige epilepsie. Die is de laatste jaren beter onder controle, maar sindsdien gaat Hester mentaal en lichamelijk steeds verder achteruit. Merel schrijft hierover voor Lotje&co en haar blog zuszo.weebly.com.

Erika van de Bilt

Erika van de Bilt Erika is moeder van Lotte (14 jr), Thijs (10 jr) en Jos (9 jr). Lotte is ernstig meervoudig beperkt door o.a. een progressieve spierziekte, haar levensverwachting is kort. Erika blogt over diverse onderwerpen waar zij in het dagelijkse zorgintensieve leven tegenaan loopt.

Saskia

Saskia Saskia Buma woont samen met Wouter en heeft twee zonen: Fabian (20, autisme) en Merlijn (15, autisme). Saskia is opgeleid autisme specialist, trainer en founder van Stichting Mama Vita. Ze heeft haar eigen Sas methode ontwikkeld en ze maakt videoblogs met interviews waarin kennis wordt gedeeld.

Nynke Postuma

Nynke Postuma woont samen met Ralph en hun twee zonen Jorrit (10) en Siem (8). Siem is een lieve, schattige maar vooral ook ondeugende meervoudig gehandicapte jongen, die een een ontwikkelingsniveau van rond de 20 maanden heeft.

Krissie vd Broek

Krissie vd Broek (36) is verpleegkundig specialist GGZ, getrouwd en pleegmoeder van Vera (10, reactieve hechtingsstoornis en ADHD) en Thomas (9, milde vorm van het CHARGE-syndroom, licht verstandelijk beperkt). Krissie blogt hierover zowel op lotjeenco.nl als op pleegmamakloek.blogspot.nl. Daarnaast blogt zij op zusterschrijft.blogspot.nl over haar werk binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Lotjes Keukentafel

Lotjes Keukentafel Vind jij het fijn om over ervaringen van andere ouders van zorgintensieve kinderen te lezen? Aan Lotje&co's keukentafel kan dat. Elke week vertelt een ouder over zijn of haar leven met een zorgintensief kind. Neem een kop koffie, en schuif lekker aan! Wil je ook jouw ervaringen delen? Mail dan naar webredactie@lotjeenco.nl o.v.v. Keukentafel.

Marie-José

Marie-José (37) is getrouwd met Patrick. Zij zijn de trotse ouders van de tweeling Bente en Elin (10), die na 24 weken zwangerschap werden geboren. Een roerige tijd brak aan. Ook omdat Patrick en Marie-José wat tijd nodig hadden om alle handicaps te accepteren en hun weg te vinden in een heel andere wereld. Inmiddels is de weg redelijk goed gevonden, en ontdekten Patrick en Marie-José zelfs nieuwe paden.

Leontien Sauerwein

Leontien Sauerwein Leontien Sauerwein is getrouwd met Gerard. Hun gezin bestaat uit Haijo (10 jaar) en Fenne (5 jaar; verstandelijk beperkt en slechthorend) en Sophie (23) en Isabel (20), dochters van Gerard uit een eerdere relatie. Leontien heeft een eigen praktijk voor verliesbegeleiding waarin ze ouders van zorgintensieve kinderen begeleidt: https://leontiensauerwein.com. Zij blogt elke drie weken voor Lotje&co over haar leven met een zorgintensief kind.

Huizer-maatjes

Huizer-maatjes Woongroep Huizer-maatjes is een ouderinitiatief voor een nog te realiseren woonvorm met 24-uurs begeleiding, voor een groep van 18 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Elke maand blogt er een andere ouder over zijn of haar ervaringen.

Mandy

Mandy Mandy Megens (44) is getrouwd met Rob (52). Ze hebben een samengesteld gezin met Rose (22), Stef (20) en Zeb (12). Rose en Stef zijn Rob zijn kinderen, niet meer thuiswonend en Zeb is Mandy’s zoon. Zeb heeft het BBSOAS (Bosch-Boonstra-Schaaf-optische atrofie) syndroom. Een zeldzaam syndroom waar maar 50 kinderen wereldwijd mee gediagnosticeerd zijn. Rob werkt fulltime en Mandy is verpleegkundige van beroep, maar werkt niet. Sinds de komst van Zeb heeft ze ervaren dat ze haar energie moeilijk kan verdelen tussen werk en zorg thuis.

Harmen

Harmen is 38 jaar en Apple Expert in hart en nieren. Gelukkig getrouwd en papa van twee prachtige dochters. Omdat hij niet wil dat zij op het internet gevonden worden, heeft hij het over Em en haar grote zus. Em is eind 2016 gediagnostiseerd met het Smith Magenis Syndroom. Op zijn blog www.ikvindjeliefpapa.nl kun je meer verhalen van Em en hem terugvinden en lezen welke kenmerken van het Smith Magenis Syndroom zij wel en niet heeft.

Jorien Luijkx

Jorien Luijkx woont samen met Jaap en is moeder van dochter Kris (3 jaar) en zoon Ravi (0 jaar). Ze werkt als universitair docent orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en maakt deel uit van de onderzoeksgroep gericht op de ondersteuning van kinderen met een ernstige meervoudige beperking en hun gezin. Elke 6 weken schrijft ze over de werkzaamheden van deze onderzoeksgroep en geeft ze een kijkje in het leven van een onderzoeker.

site De Heren Van

Pin It on Pinterest