Lotjes bloggers en vloggers

Verhalen geschreven door ervaringsdeskundigen

Veel ouders en brussen van een kind met een beperking, handicap of chronische ziekte schrijven over hun leven met een zorgintensief kind. Wat de zorgen zijn, wat de hoogtepunten zijn en wat je zoals in zorgland ontmoet. Dit doet ieder op zijn eigen authentieke wijze en vanuit de rol als vader, moeder, broer, zus. Zo geven alle blogs een kijkje achter de voordeur.

Maar ook de professionals krijgen hier een platform, want ook zij zijn vaak zo nauw betrokken bij het gezin dat ze zich laten raken. Dat ze hun beleving en ervaring willen delen blijkt uit de vele mooie verhalen die ook zij willen delen.

En mocht je denken ik wil mijn verhaal ook graag delen dan kan dat, daar zijn we voor. Het delen van verhalen over het leven met een zorgintensief kind. Aan de keukentafel vind je veel van deze verhalen vol herkenning, erkenning en verkenning terug.

 

Silvie Warmerdam

Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (16), Daniël (13, syndroom van Down) en Simeon (10). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Vera Tomassen

Vera Tomassen is getrouwd en heeft twee dochters: Fiene (8) en Bommel (5). Bommel heeft geen diagnose, maar wel allerlei onverklaarbare aandoeningen, waaronder een verstandelijke beperking. Vera is tekstschrijver, spreker en oprichter van Mantelmama. Ze schrijft blogs en columns over haar avonturen in de zorgintensieve wereld. De blogs van Vera kun je ook lezen op http://www.mantelmama.nl

Jeannet

Jeannet is de moeder van Janna (10, ASS). Janna heeft veel moeite met ‘lege momenten’, vooral als het wie, wat, waar niet duidelijk is. Ze kan erg goed samen met andere kinderen spelen. Dat is echt een hobby van haar. Net als paardrijden en circusles. Ze is helemaal gek op dieren. Jeannet werkt als praktijkonderzoeker. Ze heeft haar eigen onderzoeksbureau. Ze vertelt de verhalen achter de cijfers en ontwikkelde daarnaast de applicatie INZI. INZI meet persoonlijke doelen van kinderen en volwassenen die hulpverlening krijgen.

Merel Olden

Merel Olden Merel Olden (44 jaar) getrouwd en moeder van een zoon van dertien werkt als ambulant begeleidster voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Haar zus Hester werd elf maanden voor haar geboren met een open rug en liep vlak na de geboorte een hersenvliesontsteking op. Als kind waren Hester en zij onafscheidelijk. Vanaf haar achttiende kreeg Hester te kampen met ernstige epilepsie. Die is de laatste jaren beter onder controle, maar sindsdien gaat Hester mentaal en lichamelijk steeds verder achteruit. Merel schrijft hierover voor Lotje&co en haar blog merelszorgen.weebly.com.

Erika van de Bilt

Erika van de Bilt Erika is moeder van Lotte (14 jr), Thijs (10 jr) en Jos (9 jr). Lotte is ernstig meervoudig beperkt door o.a. een progressieve spierziekte, haar levensverwachting is kort. Erika blogt over diverse onderwerpen waar zij in het dagelijkse zorgintensieve leven tegenaan loopt.

Saskia

Saskia Saskia Buma woont samen met Wouter en heeft twee zonen: Fabian (20, autisme) en Merlijn (15, autisme). Saskia is opgeleid autisme specialist, trainer en founder van Stichting Mama Vita. Ze heeft haar eigen Sas methode ontwikkeld en ze maakt videoblogs met interviews waarin kennis wordt gedeeld.

Nynke Postuma

Nynke Postuma woont samen met Ralph en hun twee zonen Jorrit (10) en Siem (8). Siem is een lieve, schattige maar vooral ook ondeugende meervoudig gehandicapte jongen, die een een ontwikkelingsniveau van rond de 20 maanden heeft.

Krissie vd Broek

Krissie vd Broek (35) is verpleegkundig specialist GGZ, getrouwd en pleegmoeder van Vera (8, reactieve hechtingsstoornis en ADHD) en Thomas (8, milde vorm van het CHARGE-syndroom, licht verstandelijk beperkt). Krissie blogt hierover zowel op lotjeenco.nl als op pleegmamakloek.blogspot.nl. Daarnaast blogt zij op zusterschrijft.blogspot.nl over haar werk binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Lotjes Keukentafel

Lotjes Keukentafel Vind jij het fijn om over ervaringen van andere ouders van zorgintensieve kinderen te lezen? Aan Lotje&co's keukentafel kan dat. Elke week vertelt een ouder over zijn of haar leven met een zorgintensief kind. Neem een kop koffie, en schuif lekker aan! Wil je ook jouw ervaringen delen? Mail dan naar webredactie@lotjeenco.nl o.v.v. Keukentafel.

Marie-José

Marie-José (37) is getrouwd met Patrick. Zij zijn de trotse ouders van de tweeling Bente en Elin (10), die na 24 weken zwangerschap werden geboren. Een roerige tijd brak aan. Ook omdat Patrick en Marie-José wat tijd nodig hadden om alle handicaps te accepteren en hun weg te vinden in een heel andere wereld. Inmiddels is de weg redelijk goed gevonden, en ontdekten Patrick en Marie-José zelfs nieuwe paden.

Esther Groenewegen

Esther Groenewegen is moeder van een zorgintensieve dochter (17) met hechtingsproblemen en Gilles de la Tourette. Zij helpt ouders en professionals kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen.

site De Heren Van

Pin It on Pinterest