BOEK

nooit meer een slangetje


20 maart 2017

Bapke van Kessel is moeder van 3 kinderen, waarvan Lot haar middelste. Lot had een eetprobleem. Naast moeder is Bapke is werkzaam in het onderwijs als trainer, kindercoach en creatief therapeut. Zij besloot haar ervaringen in een kleurrijk jasje te stoppen in het boek 'nooit meer eten door een slangetje', zodat het ook voor andere gezinnen in een vergelijkbare situatie steun kan bieden.

Lot is een vrolijk meisje van twee jaar oud. Ze houdt van dansen, springen en knuffelen. Lot kan eigenlijk alles wat ieder kind van twee jaar kan. Alles, behalve eten. Omdat Lot niet kan en niet durft te eten heeft ze een slangetje door haar neus. Door dat slangetje gaat de sondevoeding. Lot groeit door de sondevoeding, maar om een echte grote meid te worden moet ze toch leren eten. Na bijna een jaar op de wachtlijst start Lot bij de eetschool. Na tien maanden heel hard werken overwint Lot haar angst voor eten.

​Ruimte voor eigen ervaringen
Naast het verhaal van Lot is er ruimte om in dit boek de ervaringen van je eigen zoon/dochter te beschrijven. Zo kun je foto’s inplakken, herinneringen opschrijven en kun je (samen) vragen beantwoorden over de eetproblematiek. Achterin het boek zijn de moeilijke woorden in de kinderwoordenlijst op een makkelijke manier uitgelegd. Dit boek heeft een hoge educatieve waarde en is in het bijzonder geschikt voor alle kinderen, ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s en specialisten die te maken hebben met sondevoeding, eetproblemen, eettherapie en/of chronische voedselweigering.

Het boek ‘nooit meer eten door een slangetje’ kost €17,99 en kun je hier bestellen.

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest