Tegelspreuk

want de expert van je zorgintensieve kind ben jezelf!

expert van je zorgintensieve kind

Je kent ze wel al die goedbedoelde adviezen van de mensen om ons heen. Gekmakend zijn ze vaak. En te vaak misschien wel goedbedoeld maar toch behoorlijk kwetsend.

TEKST Veronique Werz

Zo beschrijft Akke wat alleen al zo’n zinnetje: ‘Dat lijkt me echt zwaar’ met haar doet. Wat bedoelt iemand eigenlijk? Wat wordt er nou zwaar gevonden? En dus praten we maar tegen onszelf om te bedenken wat die ander nou met deze zin kan bedoelen.

Of Silvie die gek wordt van de opmerking: ‘het is maar goed dat jullie kind bij jullie terecht is gekomen, jullie zijn zulke sterke ouders’. Wat moet ze daar nu weer mee? Dus ging ze op zoek naar antwoorden die haar het gevoel geven dat ze er wel degelijk mag zijn.

Beiden peppen ze zichzelf op, praten tegen zichzelf, want ook zij hebben het advies van een expert nodig. En dat zijn zij uiteraard zelf net als al die andere ouders die zelf een reactie, antwoord of oplossing bedenken voor de problemen waar ze mee te dealen hebben.

Oeps, nu noem ik het problemen maar misschien is er wel niets aan de hand en maak ik er nu als buitenstaander een probleem van.

Lotje&co vind dat iedereen expert is over zijn zorgintensieve kind. En dat er nog veel te delen en leren valt, blijkt keer op keer. Daarom blijven we verhalen verzamelen, schrijven en delen. Word vriend en zorg dat we dat kunnen blijven doen.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest