BOEK

eye-openers

professionals en ouders

‘Het voelt misschien soms zo, maar je bent niet de enige die zich kwaad moet maken om dat hulpmiddel daadwerkelijk in huis te krijgen. Je bent niet de enige die ’s nachts meermalen uit bed moet om z’n kind om te draaien. En je bent zeker niet de enige die bergenhoog opziet tegen de eindeloze vakantieweken waarin alle zorg op jouw schouders neerkomt. Het lost niet echt iets op dit te weten, maar het kan je wél steun geven.’

 TEKST Elise van der Velde

Dit is een citaat uit ‘Oog voor jou’. Het boek werd op 23 november feestelijk gepresenteerd in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam, waar wij als Lotje&co bij mochten zijn. De auteur, Minke Verdonk is zelf moeder van een kind met een beperking maar ook orthopedagoog en onderzoeker. Al die rollen komen samen in dit boek, dat professionals (in spé) en ouders helpt om elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

Weten, durven en doen
‘Oog voor jou’ wil de twee werelden dichter bij elkaar brengen, die van de ouders en die van professionals rondom het zorgintensieve kind. In korte tips krijg je als ouder suggesties voor wat je zou ‘moeten’ weten, durven en doen als je kind veel zorg vraagt en je (soms) wordt overspoeld door regeldingen en emoties. Op hun beurt vinden professionals in dit boek inzichten die hen kunnen helpen om kinderen en hun ouders (nog) beter te begeleiden.

Het ziekenhuis ontvlucht
De locatie van de boekpresentatie had een speciale betekenis voor de schrijfster: ‘Mijn zoon Kasper heeft anderhalf jaar geleden in het VU gelegen. Dat was een spannende en moeilijke tijd voor mij. Om de ziekenhuissfeer te ontvluchten, kwam ik hier vaak om letterlijk even op adem te komen.’ Kasper (9) was, samen met zijn zusje Eva (5) stralend aanwezig.

Wij hopen dat dit unieke boek terechtkomt waar het hoort. Op het bureau van elke professional, en op het nachtkastje van iedere ouder.

Oog voor jou, Minke Verdonk, uitgeverij Scrivo Media, € 18,95

Bij Lotje&co verzamelen we de mooiste, leukste en meest praktische verhalen ook in boekvorm. Word lid en dan maken we samen Lotje&co mogelijk.

samen maken we Lotje mogelijk

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest