Tegelspreuk

passend onderwijs is voor mij tussen 13 en 14 uur

flexibiliteit

Als ouder van een kind met een beperking moet je aardig wat ballen in de lucht houden. Eén daarvan is dat je wordt geacht zo lekker flexibel te zijn. Maar wat als we de rollen nou eens omdraaien?

TEKST Veronique Werz

In een essay dat we mochten plaatsen blijkt ook keer op keer hoe lastig het is om deze flexibiliteit te aanvaarden. Een zin die er wat mij betreft uitspringt is: ‘Professionals moeten hun eigen inzichten en mening combineren met de behoefte en wensen van de persoon met een beperking, die van de familie, maar ook de veiligheid van alle betrokkenen.’ Hiermee geeft Abma aan dat het echt een samenspel is waar je de persoon zelf maar ook de familie moet horen om verder te komen.

Zoals Elise zo mooi beschrijft, voldoen wij ouders-van volledig aan het profiel van een goed directeur. We zijn namelijk stressbestendig, flexibel en gepassioneerd. Wat wil je als werkgever nou nog meer?

Maar het zou fijn zijn als ook de de hulpverleners zien dat we al die ballen in de lucht houden. Dat we met zoveel mensen te maken hebben. Mensen die allemaal iets van ons willen, die allemaal hun onderdeel in de zorg het belangrijkst vinden. En die van ons verwachten dat wij daar allemaal rekening mee houden. Het is dus goed om de rollen om te draaien en dat web dat we om ons heen hebben ook inzichtelijk te maken voor die hulpverleners. Een soort reflectietool.

Lotje&co heeft humor nodig om inzichtelijk te maken waar we als ouders-van allemaal mee te maken hebben. Want we geloven dat humor een mooie ingang biedt om het gesprek aan te gaan. Maar daar hebben we wel vrienden bij nodig.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest