Filmpje

vader start bijzonder fotoproject over kinderen met autisme

TEKST Elise van der Velde BEELD Glen Gb Photography

Glenn Gameson-Burrows woont in Wales en heeft twee kinderen. Zijn jongste dochter, de twee jaar oude Aneira, heeft autisme. Als amateur fotograaf besloot hij zijn lens te richten op een onderwerp dat veel voor hem betekende: autisme in zijn gemeenschap.

Zo startte zijn fotografieproject dat hij ‘Magpie’ noemde – Ekster. De naam verwijst naar de fascinatie van zijn dochter voor alles wat glimt. In de loop der jaren is het een documentaire-achtig fotografieproject geworden. Inmiddels doen er elf kinderen en twee volwassenen aan mee.

Natuurlijk heeft de fotograaf en vader een belangrijke boodschap: ‘Ik hoop dat mensen inzien dat een kind dat autisme heeft de wereld weliswaar anders bekijkt, maar daardoor geen ‘slecht kind’ is. En al helemaal dat hun ouders geen slechte ouders zijn. Ik hoop dat mensen zien dat autisme een echte aandoening is en niet alleen een kind of volwassene die raar of slecht is. De volgende keer als iemand een kind schreeuwend op de grond ziet liggen, hoop ik dat diegene denkt: Misschien heeft dit kind autisme en ik hoop dat ze dan niet zullen staren of opmerkingen zullen maken.’  Een streven dat net zo mooi is als dit filmpje.

Bekijk ook: dit filmpje laat voelen hoe het is om autisme te hebben.

Lotje&co is er voor gezinnen met kinderen met álle aandoeningen. Met verhalen, workshops en filmpjes die voor ontroering, herkenning of een lach op je gezicht zorgen. Ben jij al lid?

samen maken we Lotje mogelijk

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest