DOE MEE

framevoetbal, lekker balletje trappen voor iedereen

28 januari 2018

Wij hadden er nog nooit van gehoord, Framevoetbal. Dat zegt op zich natuurlijk niets. We zijn ons er weer van bewust dat sporten voor iedereen toegankelijk zou moeten en kunnen zijn.

TEKST Veronique Werz

Iedereen zou moeten kunnen sporten en niemand zou buitenspel moeten staan.
En dat is precies waar Framevoetbal aandacht voor heeft. Want ook voor kinderen met een lichamelijke beperking is het, met behulp van een speciale rollator, mogelijk om samen te sporten. En niet zomaar sporten, nee voetballen. Een droom die voor veel kinderen zo ver weg leek, komt zo heel dichtbij.

De KNVB heeft een mooi filmpje gemaakt waarin ze uitleggen hoe Framevoetbal in zijn werk gaat. Daarnaast organiseren zij binnenkort een voetbalmiddag om ervaringen te delen.

In Groningen start Kids United met Framevoetbaltrainingen vanaf vrijdag 2 maart. Woon je in het Noorden en lijkt je dat wel wat, meld je aan!

Gelukkig zijn er nog veel meer sporten waar kinderen met een beperking welkom zijn. Veel clubs hebben inmiddels G-teams, denk ook aan tennis. De Esther Vergeer Foundation zet zich in om kinderen met een beperking ook bij reguliere tennisverenigingen te kunnen laten spelen.

Ben jij op zoek naar een sport voor jouw kind? Hier vind je veel sporten die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. En als je daar nog niet genoeg inspiratie vindt: van 9 t/m 18 maart vinden de Paralympische Spelen plaats in PyeongChang, Zuid Korea. Wij gaan er eens goed voor zitten om al die kanjers aan te moedigen.

Ook Marie-José vertelt graag over de sporten die zij met haar meervoudig beperkte dochter Elin beoefent.

Lotje&co kijkt ook bij sporten wat er wel kan en zet dat graag op een rij voor je. Weer een goede reden dus om lid te worden.

samen maken we Lotje mogelijk

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest