Tegelspreuk

laten we alles aan elkaar vast zetten met genietjes!


We hebben er al vaker over geschreven en het zal ook niet de laatste keer zijn, want genieten is iets dat wij ouders zo goed leren van onze kinderen - of ze nou zorgintensief zijn of niet.

TEKST Veronique Werz
genieten of rouwen

Tijdens een opname van de zoon van Sanne vroeg de jonge arts-assistent of ze niet vergat om van Hugo te genieten. ‘Genieten???’, huilde ze. Ze had een baby gekregen, maar tegelijkertijd voelde het voor mij echt alsof ik diezelfde zoon ook weer verloren was. Ze genoot niet, ze rouwde. Zo begon haar moederschap maar hoe anders kan het lopen als haar doemscenario geen waarheid wordt en ze – net als veel ouders van een zorgintensief kind – leert te genieten van de kleine dingen in het leven.

verplicht genieten

Dat Elise de druk voelt om maar te moeten genieten, ervaart ze keer op keer als de vakantie periode aanbreekt. Iedereen gaat lekker genieten en zij? Zij gaan ook genieten maar hopelijk niet verplicht zoals ze het voelde na haar allereerste vakantie met Ties toen hij 7 maanden oud was.

onbezorgd genieten

Bram en Emine hebben een heerlijke vakantie gehad. Ze hebben genoten van het feit dat ze even geen mailtjes, geen social media, geen stichting-activiteiten en meer hadden. Maar bovenal hebben ze genoten dat het met Sara zo goed ging tijdens hun vakantie. Onbezorgd genieten dus.

Lotje&co verzamelt graag de verschillende versies op een woord, thema. Dit doen we samen met jullie en we kunnen dan ook jullie steun best gebruiken. Word lid en steun daarmee ons werk.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest