Blog Silvie

voor al die momenten dat je het even niet meer ziet zitten

We zitten er allemaal wel eens doorheen. Te veel zorg, stress, denkrimpels. Te veel de serieuze zware kant van het leven en te weinig lichtheid. Gelukkig draait er nu een prachtige film!

TEKST Silvie Warmerdam

We hebben allemaal wel eens momenten dat we de humor kwijt zijn, de lichtpuntjes even niet meer zien. Niet meer ons kind zien, maar alleen zijn of haar beperking.
Momenten dat we even niet kunnen relativeren dat die ander het goed bedoelde met zijn of haar net verkeerde opmerking.
Momenten dat je in je partner alleen maar die zorg-compagnon ziet en niet meer die man of vrouw waar je ooit verliefd op werd.
Momenten waarop je vindt dat je andere kinderen nu echt moeten ophouden met zeuren, het leven gaat hen toch voor de wind?
Momenten waarop je de verhalen van je schoonzus over hoe geweldig je neefje of nichtje zich ontwikkelt echt even niet meer kan aanhoren.
Momenten waarop je de vraag waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie? er niet bij kan hebben. En al helemaal geen zin hebt om ‘m te beantwoorden.
Momenten dat je het bijna niet op kan brengen om naar de zoveelste medische afspraak te gaan. Of toch maar weer dat ene rottige telefoontje te plegen.
Momenten waarop je niet kan meeleven met je collega omdat haar dochtertje van bijna drie nog steeds niet helemaal zindelijk is.
Momenten dat we ons alleen maar zorgen maken over de toekomst, de komende nacht, die afspraak op school of hoe het avondeten nu weer zal verlopen. 

We hebben momenten genoeg waarop we alleen de zware kant zien en de lichtheid van het bestaan even vergeten. Herken je dat? En heb je de komende tijd de kans om er een paar uur op een middag of avond tussenuit te gaan? Ga dan naar de bios, naar Green Book. 

Want Green Book is dé feelgood movie van dit moment. Een film die een zwaar, serieus en beladen onderwerp -het racisme in de jaren 60 in het zuiden van de VS- met zoveel humor brengt, dat je vanzelf die lichtpuntjes weer gaat zien. Inclusief de glimlach van je kind.

Lees ook waarom de film Wonder zo’n aanrader is, ondanks dat het Amerikaanse positivisme ervan af druipt 

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers
site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest