NIEUWS

hartje voor Apple die 13 handicap emoji’s toevoegt

handicap emojis

Op 5 februari jongstleden is de definitieve lijst verschenen van nieuwe emoji's die Apple lanceert, waaronder dertien 'inclusieve' emoji's. Ze zijn goedgekeurd door het 'Unicode Consortium' en komen binnenkort uit.

TEKST Elise van der Velde BRON The Mighty BEELD via iCreate

De emojis vallen in vier categorieën: doof en hardhorend, blind en slechtziend, lichamelijke beperking en onzichtbare beperking. Apple werkte hiervoor samen met de American Council of the Blind, de Cerbral Palsey Foundation en de National Association of the Deaf.

‘De huidige emoji’s zijn handig voor veel verschillende mensen, activiteiten en voorwerpen die belangrijk zijn voor een algemeen publiek. Maar heel weinig zijn handig voor mensen met een beperking,’ zegt Apple in zijn voorstel, ‘Bij Apple geloven we dat technologie toegankelijk moet zijn voor iedereen.’

Overigens komt dit niet geheel vanuit Apple. Mensen met een beperking vragen er al jaren om. In 2016 lanceerde Scope, een Engelse non-profit organisatie die strijdt voor inclusie van mensen met een beperking, 18 emoji’s. Je kunt ze op de website van de organisatie downloaden.

Fotomodellen met een beperking, TV-formats die op een mooie manier het leven met een beperking uitlichten… Het blijft natuurlijk nog minimaal, maar langzaam worden zorgintensieve kinderen, volwassenen en gezinnen meer gezien. Nu alleen nog een emoji voor oververmoeide zorgouders 😉

Lees ook: deze foto’s van baby’s met een beperking zijn echt té lief.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest