Advertorial

help mijn kind wordt 18; wat moet ik regelen?

18 jaar
5 september 2018

Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in wet- en regelgeving. Alle hulp die ouders en de jongeren kunnen krijgen, is dus welkom. Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

TEKST Sien

Tijdens deze drie themabijeenkomsten kun je al je vragen kwijt aan (ervarings)deskundigen. Ouders die als geen ander weten hoe het is om bijvoorbeeld de beste woon- en werksituatie voor hun kind te vinden, komen aan het woord. Zo ook journalist en schrijver Gijs Wanders. Hij komt met zijn dochter Vera naar de drie bijeenkomsten.
Vanuit het Ministerie van VWS zijn vertegenwoordigers aanwezig om te luisteren naar de ervaringen en vragen van ouders en professionals.

De thema’s van de workshops zijn:
  • Van Jeugdwet naar Wlz of Wmo
  • Wajong of participatiewet?
  • Wat is een passende woonvorm voor mijn kind?
  • Beschermingsmaatregelen en erfrecht
  • Netwerk Rondom; ‘Als ik er niet meer ben’
De bijeenkomsten vinden plaats op:

31 oktober 2018: (V)SO Boslust in Ommen
21 november 2018: (V)SO De Blink, Veenendaal
30 januari 2019: Praktijkcollege Het Metrum, Leiden

Vanaf 18.00 uur ben je welkom om onze informatiemarkt te bezoeken en een broodje met soep te eten. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur.
Voor leden van Sien zijn de bijeenkomsten gratis. Niet-leden betalen € 10,00 p.p.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op onze site

Sien komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Dit doen wij door leden te informeren, beleid te beïnvloeden en ouders en verwanten een plek te bieden om elkaar te ontmoeten. Sien helpt, adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen zoals, geld, zorg en participatie. Met onze leden en vrienden zetten we ons in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.

Lees ook hoe Wijnand toch zwicht voor een barbietaart als dochter Serinde 18 wordt…

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Wil jij ook bekendheid geven aan jouw activiteit of product? Dan is adverteren een goed idee

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest