aanbieding

win jij dit boek over opvoeden in vertrouwen?

speelruimte
Lynne Wolbert

In theorie weten we precies hoe het moet: onze kinderen opvoeden. Maar in de praktijk schieten we onherroepelijk te kort. Gelukkig maar, schrijft Lynne Wolbert in haar toegankelijke en eerlijke boek ‘Speelruimte, vertrouwen in ouderschap’.

TEKST Silvie Warmerdam

Wij, ouders-van zorgintensieve kinderen hebben veelal via een moeilijke, harde weg, de speelruimte leren accepteren tussen de theorie van de maakbaarheid achter alle opvoedadviezen en de veelal niet zo maakbare praktijk. Lynne Wolbert geeft daar in haar boek ‘Speelruimte, vertrouwen in ouderschap’ een positieve draai aan. 

In het persbericht schrijft ze: ‘Ouders willen het goed doen, onwerkelijk goed, maar toch schieten ze onherroepelijk tekort.’ De speelruimte die er is tussen het ideaal en de praktijk, biedt wat haar betreft, ruimte voor vertrouwen in de ouder: ‘Het gaat juist over de existentiële onzekerheid van ouders, over onvermijdelijk risico en over kwetsbaarheid.’ 

speelruimte

De schrijfster is pedagoog en filosoof. Ze schrijft in dit boek over opvoeden in vertrouwen. Natuurlijk gaat het over loslaten en over het accepteren dat je kind is zoals hij of zij is. En reageert zoals hij of zij reageert. 

Een boek dus dat ook gaat over ons en onze onzekerheden en twijfels recht doet. 

Daarom mogen we vijf exemplaren weg geven aan leden van Lotje&co! Wil je hiervoor in aanmerking komen? Vul dan onderstaand formulier in -vergeet je lidmaatschapsnummer niet- vóór 7 september 2018. We verloten de vijf boeken onder alle inzendingen. SORRY, ACTIE IS GESLOTEN!

Lees ook waarom de standaard-opvoedtechnieken bij een kind met autisme niet werken

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Als lid bieden we je leuke extra’s, zoals dit mooie boek. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest