Tegelspreuk

het is maar goed dat niemand hoort wat ik soms denk

goed dat niemand hoort wat ik soms denk

Het is natuurlijk superfijn dat we zoveel hulp aangeboden krijgen als ouder van een kind met een beperking. Het is ook superfijn als we een apart kantoor hebben om het papierwerk dat hiermee gemoeid gaat, af te handelen. En het is vooral heel erg fijn dat iedereen zijn lieve en goedbedoelde adviezen wil delen met ons, ouders-van. En toch... het is maar goed dat niemand hoort wat ik soms denk.

TEKST Veronique Werz

Goed dat niemand hoort wat ik soms denk, ook al staan wij als Nederlanders erom bekend het hart op de tong te hebben. Dat het in andere landen niet veel anders is, pikte Elise op. Zij vond een open brief van een moeder, wiens zoon autisme heeft, over de bemoeizucht van andere ouders. Elise werd er stil van.

Ook Carlijn ziet haar van verre aankomen, de moeder met hét advies, er is geen ontsnappen aan. Ze zit gevangen in een web en deze spin is niet van plan haar prooi uit haar tentakels te laten ontsnappen. En in tegenstelling tot Elise heeft Carlijn inmiddels geleerd hoe ze kan reageren.

En natuurlijk geven we bij Lotje&co advies aan ouders van niet-zorgintensieve kinderen over hoe het ook zou kunnen. Helaas maar al te hard nodig zo bijkt uit het verhaal van Silvie als ze samen met Daniël bij het stoplicht staat te wachten.

Lotje&co deelt verhalen om zo wederzijds begrip te creëren. Wat helaas nog steeds heel hard nodig blijkt te zijn. En dat kan niet zonder jullie steun. Word daarom lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest