Filmpje

het leven van Ky

25 september 2017

Een prachtig verhaal over wat er zou gebeuren als iedereen wat meer empathie zou tonen. Want autisme staat los van kleur, van geloof en land van herkomst.

TEKST Veronique Werz

In dit filmpje vertelt acteur Hugo Weaving het verhaal van zijn neefje Ky met autisme. De makers willen de buitenwereld laten zien welke uitdagingen er zijn en welke kwaliteiten Ky heeft. Het filmpje geeft vooral een inkijkje in het leven van deze jongen. Ook mooi is het beeld wat het betekent voor het gezin. Volgens dit filmpje heeft 1 op de 100 mensen een vorm van autisme.

Eerder schreef Lotje&co over de tien opmerkingen die je zomaar kunt krijgen. Lees ze hier.
Wil jij ook ervaren hoe prikkels binnenkomen bij iemand met autisme? Kijk hier

Ben jij al lid? Nee? Weet dat we met jouw lidmaatschap dit soort filmpjes en berichten kunnen blijven maken en posten. Klik hier en word lid.

2 reacties op “het leven van Ky”

  • Anne schreef:

    Heel goed, dit soort filmpjes. Mijn jongere broer heeft ASS, maar in de tijd dat wij opgroeiden had autisme nog geen naam. Wat zou mijn moeder, en wat zouden wij blij zijn geweest met deze schets….

  • Frans schreef:

    Zijn al die ASS diagnoses ‘in een uurtje’ zonder dat ouders thuis ooit wat merkten wel terecht? Als je met foto’s en kinderboeken aan kan tonen dat het kind een gelukkige jeugd had totdat school (dwang) begon? Een creatieve geest heeft de huidige prestatie beoordeling (van de leraar) snel door.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest