Tip

doen: samen naar het vrolijkste museum van Nederland!

museum
credit foto: Fred Ernst
18 januari 2018

In hartje Utrecht, op loopafstand van het Centraal Station, vind je een bijzonder museum waar jouw kind vast blij van wordt. Want hier draait alles om muziek. Stap samen in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten. En leer op een vrolijke manier meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste draaiorgel.

TEKST Elise van der Velde

Kinderen en muziek is altijd een fijne combinatie. Zorgintensieve kinderen en muziek is in de meeste gevallen al helemaal win-win. Daarom is Museum Speelklok een ideaal uitje voor het hele gezin. Het is een lekker doe- en aanraak-museum, waar van alles wordt georganiseerd voor kinderen.

een feestje in de danszaal
Elk uur start een muzikale rondleiding, waarin je heel veel instrumenten hoort spelen, en er anecdotes bij worden verteld. En kom je op woensdag, zaterdag of zondagmiddag, dan is er een speciale kinderrondleiding. Met natuurlijk ook veel muziek, samen zingen en ‘het Konijn uit de Kool wakker maken’. Dit feestje eindigt in de Danszaal waar gedanst mag worden! De rondleiding start om 14.00 uur, duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

op zoek naar aapje Toon
Leuk om te doen is de speurtocht naar aapje Toon. Voor de allerjongsten (3-7) is Toon negen keer te vinden op de begane grond van het museum. Zoeken maar! Want alle aapjes die je vindt, vormen samen een mooie melodie. De oudere kinderen (8-12 jaar) moeten bij elke Toon een vraag beantwoorden, waarmee ze uiteindelijk een lied maken. Hoor je wat het is? Meezingen maar!

rolstoelen welkom
Museum Speelklok heeft een gezellig café en een winkeltje. Het is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft liften. Alle ruimtes zijn gelijkvloers, er zijn geen drempels en voor de deur vind je twee gehandicapten parkeerplaatsen. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag, en tijdens vakanties ook vaak op maandag. Bestel je je tickets online? Dan ontvang je een gratis glas limonade. Kijk hier voor alle informatie over het museum en welke activiteiten er zijn. Sommige zijn er namelijk alleen tijdens de vakanties. Veel plezier!

Houdt jouw kind meer van dieren dan van muziek? Dan is een bezoekje aan de Orchideeën Hoeve ook superleuk.

Lotje&co is altijd op zoek naar leuke uitjes voor gezinnen met een zorgintensief kind.

samen maken we Lotje mogelijk

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest