Blog Silvie

lekker juichen voor de tegenstander

hockeywedstrijd
16 april 2018

Daniël z’n hockeyteam had afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd. Ze doen dit jaar voor het eerst mee aan de regionale g-competitie en dat is wennen. Wennen aan het regime van een wedstrijd, wennen aan samen spelen en wennen aan een echte tegenstander die ook nog scoort. 

TEKST Silvie Warmerdam

De tegenstander deze zaterdag, komt uit de buurt. Met als leuke consequentie dat Daniël twee jongens uit dat team kent van de AMO -zijn zaterdagse opvang, waar hij om de week naar toe gaat. De jongens begroeten elkaar enthousiast.
‘Hé, Daniël, waarom speel je niet bij ons?’ vraagt Floris, één van de twee, meteen.
De andere jongen is grote Daan, waar Daniël wel vaker wat mee samen doet. Grote Daan is ouder en was tot vorig jaar ook groter dan Daniël -vandaar zijn bijnaam-, maar dat is nu niet meer zo. Ik ken de moeder van grote Daan ook, dus is het gezellig langs de lijn. 

Als Daniël als wisselspeler op de bank zit, juicht hij enthousiast als een teamgenoot van Daan en Floris scoort.
‘Nee Daan, niet juichen. Dat is toch het andere team?’ verbeteren wij van langs de lijn, hem uiteraard.
‘Nee, Push (onze club) niet goed. Oranje/groene team beter met Daan en Floris,’ schudt hij nijdig zijn hoofd. Hij snapt dus prima wie wanneer scoort en wanneer je behoort te juichen; hij vindt het gewoon lastig om tegen zijn AMO-vrienden te spelen. Blijkt die vraag van Floris toch een serieuze ondertoon te hebben.

Als hij later het veld in mag, is zijn bokkenpruik nog niet voorbij. De puber in Daniël besluit om hij heel hard ‘nee’ te roepen en te doen als de coach hem aanzet tot wat harder lopen of de beter de bal afpakken.
Ik kan het niet aanzien dat hij zo dwars is, bemoei me ermee en probeer de omgekeerde tactiek. Ik roep enthousiast ‘goed gedaan’, na een mooie actie en steek mijn duim op. Maar ook daarop reageert hij met een hard ‘Nee!!!’
De vaders om me heen moeten lachen. ‘Heerlijk zo’n puber in huis!’ 

Pas de laatste vijf minuten draait hij bij en gaat hij hard lopen en goed verdedigen. Maar dan staan de oranje/groenen al met dubbele cijfers voor…

Lees ook hoe ziek grote Daan is geweest en wat Daniël daar van vond.

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. We delen verhalen, nieuws, tips, uitjes en leuke winacties voor leden. Daarom ben je lid!!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest