Filmpje

geef jij de brus al voldoende aandacht of kan het beter?

30 maart 2018

Brussen. Een woord dat is uitgevonden om te labelen maar ook wel duidelijk maakt dat er een aparte groep is die (nog) niet de aandacht krijgt die het verdient. Of je het nou een mooi woord vind of niet doet er niet toe. Of ze voldoende aandacht krijgen wel.

TEKST Veronique Werz

In dit filmpje, gemaakt door Stichting Kind&Ziekenhuis, zeggen ze dat er in Nederland 500.000 kinderen zijn die extra zorg vragen. Stel nou dat al die kinderen in ieder geval nog 1 broertje of zusje hebben dan zou dat dus betekenen dat er minstens 500.000 brusjes zijn. Dat is eigenlijk best wel veel toch? En dat is dus minimaal, want in veel gezinnen zijn er 2 of meer broertjes en zusjes, de zogenoemde brussen.

Met dit filmpje wordt aandacht gevraagd voor deze brussen. En dan vooral aandacht van de zorgprofessional omdat ook zij te maken hebben met het hele gezin. Een kind met een extra zorgvraag staat namelijk niet op zichzelf. Daarom ben ik ooit Lotje&co begonnen. Juist om de schil rond het zorgintensieve kind ook aandacht te geven. En ja dat kan natuurlijk altijd meer en beter, dus laat maar komen die tips en ideeën hoe wij dat bij Lotje kunnen verbeteren. Wij horen het graag via veronique@lotjeenco.nl

Lees ook: Deze brus wordt zeven maar dat moet dan wel in het ziekenhuis waar haar zus 9 weken verblijft. Stuur je deze brus een kaartje zodat zij de aandacht krijgt die ze verdient?

En ook niet te missen is dit prachtige liedje dat Maud schreef. Wat een ode aan de brussen.

Nog eentje dan: Als ouders kun je alleen maar hopen dat je het juiste doet voor al je kinderen. Neemt niet weg dat je daar bewust van moet zijn. Erika leeft daarom soms tussen hoop en vrees. Voor ál haar kinderen…

Lotje&co probeert aandacht te geven aan het systeem, dus de ouders, brussen, opa’s en oma’s maar ook de professionals en iedereen die niet in deze zin erbij past omdat het er zoveel zijn. Door lid te worden, vergroot je ons netwerk en krijgt een ieder de aandacht die hij of zij verdient.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest