Filmpje

discriminatie hulphond

10 november 2017

Het is wettelijk bepaald dat geleidehonden in winkels, restaurants en andere openbare gelegenheden mogen komen. Maar een hulphond word zelfs in Nederland nog steeds gediscrimineerd.

Tekst Wiarda Boneschansker-van Ee

Een hond blijft nou eenmaal een hond en in sommige gelegenheden wordt de hulphond toch het liefst buiten de deur gezien en niet naast het baasje. Uit onderzoek van KNGF Geleidehonden blijkt dat de hond van ruim 50% van de ondervraagden nog steeds wel eens geweigerd wordt in een openbare gelegenheid zoals supermarkt, winkel of horeca.

Onbegrijpelijk want hulphonden zijn er niet voor niets. Hun baasjes hebben hun ondersteuning hard nodig om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Dat lijkt sommige mensen helaas toch echt nog regelmatig te ontgaan.

Een hulphond is tegenwoordig trouwens niet alleen voor blinde en slechtzienden een noodzakelijke uitkomst. Ook mensen met epilepsie of autisme hebben baat bij de dagelijkse ondersteuning van hun trouwe viervoeter.

In Noorwegen probeert de Vereniging voor blinden en slechtzienden door middel van dit leuke filmpje aan te tonen dat een hulphond zo slecht nog niet is, het kan namelijk ook heel anders.

Hoe groot het belang van een hulphond kan zijn laat Mandy ook zien.

Niets missen in zorgland? Kies voor Lotje&co en maak het mogelijk.

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest