Filmpje

met onvoorwaardelijke liefde bereik je zoveel meer

Chris Davis is een jongen met vele beperkingen. Hij is lichamelijk beperkt, verstandelijk en is zwaar autistisch. Voor Bill, de vader van Chris, was in eerste instantie de dag doorkomen al een enorme opgave.

TEKST Veronique Werz

Chris zijn stoornis is dusdanig heftig dat  zijn ouders het advies kregen om Chris in een instelling te plaatsen. Dat was geen optie voor hen. En dus gingen zij op zoek naar wat wel kon. Zij geloven dat ieder kind leerbaar is en dus zijn ze alles wat ze konden vinden over ontwikkeling gaan onderzoeken en uitpluizen. En met het onderzoeken en bezoeken van vele scholen en centra, kwamen ze tot de conclusie  om zelf een school aan huis te beginnen waar Chris les krijgt. Hiermee kreeg Chris voor het eerst in zijn leven onderwijs.

wonder boven wonder

Dat wat iedereen voor onmogelijk hield, gebeurde. Chris ontwikkelde zich. En wel zo dat hij na de High School naar College gaat waar  hij onderwijs krijgt in muziek, computers en kunst. Hoe de kracht van onvoorwaardelijke liefde werkt vertelt de vader van Chris in dit interview. Hij vertelt het verhaal over een jongen waar geen land meer mee te bezeilen viel en die uiteindelijk op een college belandde. Maar hij vertelt ook het verhaal van ouders met een onvermoeibaar vertrouwen en geloof in hun kind, daar waar anderen het lieten afweten.

Het verhaal van Chris en zijn ouders staat ook in het boek van Andrew Salomon, Ver van de boom. Solomon interviewde honderden gezinnen waarin de kinderen anders zijn dan hun ouders. Een boek waarin herkenning en confrontatie te vinden is. En dus zeker de moeite van het lezen waard is.

samen strijden voor onderwijs

Dat ook meervoudig beperkte kinderen leerbaar zijn bewijst dit filmpje maar weer eens. Ook Lot en Erika, twee vaste bloggers bij Lotje&co maken zich hard om voor deze groep leerrecht te krijgen en ze juist niet uit de leerplicht te ontheffen. Want ieder kind kan zich ontwikkelen, daar geloven zij in, daar geloven de ouders van Chris in en daar geloven we bij Lotje&co in.

Lotje&co heeft bewondering voor al die ouders die tot het gaatje durven gaan. Die zich inzetten om het pad voor al onze kinderen iets minder hobbelig te maken. Ook daarom ben je lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest