VOOR JOU

dit wensen wij op de dag van de ouders

internationale dag van de ouders
31 mei 2018

1 Juni, is de internationale dag van de ouders. Een dag om ouders te eren om hun tomeloze inzet voor en commitment aan hun kinderen. Een dag om te erkennen dat alle kinderen het recht hebben om in een liefdevolle omgeving op te groeien én de verantwoordelijkheid die ouders hebben om zo’n omgeving te bieden. Een dag dus voor ons. 

TEKST Silvie, Elise en Veronique

Want wij zijn in eerste instantie ook ouders. Met al onze wensen, ideeën, normen en waarden. Ouders met dromen over onze kinderen, ook al hebben we die dromen moeten aanpassen. En daarbij zijn we ook nog eens verzorger, verpleegkundige, begeleider, oppasser, ogen-in-onze-rug hebber voor onze kinderen. We staan ’s nachts op, verschonen luiers tot in lengte van dagen en voeren dat ene gesprekje zo nodig honderd keer. We doen het met en uit liefde, omdat ook onze kinderen het recht hebben om in die liefdevolle omgeving op te groeien.

we hebben elkaar
Gelukkig hoeven we het niet helemaal alleen te doen en zelf elk wiel opnieuw uit te vinden. We hebben elkaar. Bij elkaar vinden we die broodnodige schouder. Vinden we de erkenning en herkenning die ouders zonder zorgintensieve kinderen ons niet kunnen bieden. Soms hebben we elkaar nodig om onze frustratie te uiten, even de spanning die in onze schouders zit kwijt te raken.

we mogen het best oneens zijn
En natuurlijk hoeven we het niet altijd met elkaar eens te zijn. Want naast erkenning en herkenning, hebben we elkaar ook verkenning te bieden: hoe sta jij erin en waarom is dat anders dan hoe ik erin sta? Omdat we zelf ook ouder-van zijn, zijn we net zo goed onderdeel van het Lotje&co-platform als jullie. Een simpel ‘herkenbaar’ onder een blog of nieuwsbericht, geeft ook ons de energie om de dag weer door te komen. En onze kinderen die liefdevolle omgeving te kunnen bieden.

en dat horen we graag
En als je een Lotje-post niet herkenbaar vindt, dan horen we dat ook graag. Want daar leren we van, zowel professioneel als Lotje-team als persoonlijk. Het enige moment waar we elkaar kwijtraken is als we ons respect voor elkaar verliezen. Als we oordelen, dan is de steun die we aan elkaar hebben om vooral ook ouder voor onze kinderen te zijn, weg. Want zonder respect voor elkaars kwetsbaarheden, meningen en dromen, komen we niet ver en niet verder.

onze wens op deze Internationale Dag van de Ouders?
Dat we elkaar elke dag weer in de ogen kunnen en willen kijken. Ook al vind jij hele andere dingen belangrijk in het leven van je kind dan een mede ‘ouder-van’. Laten we elkaar blijven steunen. Want samen staan we sterk.

Liefs,
Het Lotje-team

Lees ook: 7 dingen die ouders missen in zorgland (n.a.v. de uitslag van een Lotje-enquête)

Lotje&co is het grootste online platform voor gezinnen met een zorgintensief kind. Dat doen we samen. Word je ook lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest