Filmpje

zanger Jebroer brengt ode aan schoonzus met down

De liedjes van Jebroer schallen regelmatig door ons huis, meestal vanuit de kamer van mijn 13-jarige zoon. 'Kind van de Duivel' is favoriet. Maar behalve kind van de duivel, blijkt de zanger een 'schoonbrus': hij heeft een schoonzus met het syndroom van Down. En met het lied in dit filmpje, brengt hij een ode aan haar.

TEKST Elise van der Velde

‘Malu heeft het syndroom van Down maar geniet met haar positieve blik zelfs van de kleinste dingen in het leven,’ luidt het onderschrift. ‘Jebroer bewondert haar vrolijke instelling en hoopt met dit liedje mensen te inspireren optimistischer te zijn. Jebroer: “Ik wil altijd méér, méér méér in het leven, terwijl Malu al super blij is met bijvoorbeeld een fles shampoo. Ik bewonder haar positiviteit en dankbaarheid en daar probeer ik aan te denken bij alles wat ik doe.’

Ik ga morgen eens polsen bij mijn eigen 13-jarige brus. Misschien inspireert het hem ook tot een ode. Aan Zebroer 😉

P.S. Veel dank voor de tip, Bart Zomerdijk!

Bekijk ook dit liedje van Maud Wilms. Het is een prachtige ode aan alle brussen.

Lotje&co is de community voor gezinnen met een zorgintensief kind. Als lid geniet je van veel extra’s en maak je het werk van stichting Lotje&co mogelijk.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest