Tegelspreuk

jij bent mijn liever dan lief

liever dan lief

Voor onze kinderen doen we alles. Zij zijn het liefste dat we hebben en zij maken dat we kunnen blijven zorgen, dat we door blijven gaan. Want zij zijn ons liever dan lief.

TEKST Veronique Werz

Maar wat als je kind zich moeilijk kan hechten en je als moeder van het een op het andere moment niet meer de allerliefste bent? Natuurlijk kennen we dat allemaal ook van de broers en zussen zodra ze in hun puberteit komen. Maar bij onze zorgintensieve kinderen lijkt het vaak onvoorspelbaarder. Zo ook bij Krissie als Vera haar van het een op het andere moment bombardeert tot Kutmoeder (ja met een hoofdletter). Gelukkig heeft Krissie daar een fijne oplossing voor gevonden. En dat kan alleen als je kind je liever dan lief is.

En ook Maud kent dat wel. Een zoon die echt superlief is als ze op bezoek zijn en zich dan voorbeeldig weet te gedragen. Maar waarbij thuis de remmen los gaan. Alleen dan overwint de liefde. Alleen met oprechte aandacht zal ook Arje leren sorry te zeggen. want hij is haar liever dan lief.

Onze kinderen leren ons, ouders-van, wat het is om onvoorwaardelijk van elkaar te houden. En dat geeft ons altijd weer de kracht om toch vast te houden, daar waar je los zou willen laten of los te laten waar je liever vast wilt houden. Want daar komt het altijd weer op uit: Dat de liefde voor onze kinderen zo sterk is dat we doorgaan, blijven zorgen en onszelf ongewil, soms wegcijferen.

Want zij zijn ons liever dan lief.

Lotje&co is er voor gezinnen met een zorgintensief kind. We delen verhalen over liefde, kracht en doorzettingsvermogen. Maar dat kunnen we niet alleen. Doe je mee en wordt je vaste donateur?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest