Blog Veronique

stuur jij ook een kaartje naar deze jarige brus?

een jarige brus

Ik zit veel op social media en zie dus veel voorbij komen. Onderwerpen waar iedereen een mening over heeft en die ook graag ventileert. Zolang dat met respect naar elkaar gebeurt is daar niets mis mee, lijkt me. Maar steeds vaker gaat het er nogal hard aan toe. Vreemd vind ik dat. Je kunt en hoeft het niet met elkaar eens te zijn en je hoeft ook niet te volgen. Alleen maar je gal te spuwen, verbaast me iedere keer. Gelukkig kan het ook anders.

TEKST Veronique Werz

Het afgelopen weekend viel mijn oog op een lief, klein bericht. Een bericht gepost door een groep vrijwilligers uit omgeving Dordrecht. Zij volgen, net als ik, de blogs van Anna_is_Anders. Een meervoudig beperkt meisje dat nu al meer dan zes weken in het ziekenhuis ligt. Er gaat vreselijk veel mis in het ziekenhuis en dus gaat alle aandacht uit naar de zieke Anna. Begrijpelijk natuurlijk.

Maar achter Anna staan ook een vader, moeder en een zusje, Martha. En Martha weet niet beter dan dat Anna nu eenmaal meer zorg vraagt dan zij en dus meer aandacht vraagt dan zij.
Martha wordt 6 april zeven jaar. En het ziet er naar uit dat dat in het ziekenhuis gevierd gaat worden. Dat hoort natuurlijk niet. Meisjes van zeven horen thuis wakker gemaakt te worden met taart, slingers en de hele familie bij zich. Zingend een mooie dag tegemoet. Een dag waarin zij het stralende middelpunt zal zijn. Zo hoort het, maar helaas zijn de omstandigheden zo dat dat niet gaat lukken. En ja, dat maakt iedereen verdrietig.

Mooi dus dat er een club vrijwilligers aandacht vraagt voor Martha. Zij doen een oproep om Martha te bedelven onder verjaardagspost. Zelf noemen ze dat als een kleine oproep. Ik vind dat een enorm groot gebaar waar ook ik aan mee ga doen. En ik roep iedereen op Martha de aandacht te geven die ze verdient. Op die manier laten we samen zien dat brussen ook aandacht verdienen.

Stuur je ook een kaartje? Lees hier hoe je dat het beste kunt doen en waar naartoe. Laten we ervoor zorgen dat het een onvergetelijke verjaardag wordt voor Martha en voor haar familie.

Lees ook hoe Jacomien zich realiseert dat Gijs altijd in de schaduw van Daan leeft en vindt dat er aandacht moet zijn voor brussen.

Een klein gebaar dat het verschil kan maken. Lotje&co houdt ervan. Maak jij een klein gebaar door lid te worden en daarmee het werk van stichting Lotje&co mogelijk te maken?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest