Filmpje

kan niet, bestaat niet. dat bewijst dit filmpje maar weer

TEKST Elise van der Velde

Toen mijn zoon nog klein was, wilde ik hem dolgraag op een school die een bijzondere Hongaarse methode hanteerde. ‘Zit je in een rolstoel?’ was daar de insteek,  ‘Jammer voor jou, maar wij gaan je niet helpen.’ Dat sloeg in het geval van mijn zoon natuurlijk nergens op, want hij kon fysiek echt vrijwel niets. Zelfs voor de leraren was dat te gortig – er waren twee personen nodig om met hem te oefenen. Dan ben je al snel door je Hongaarse mankracht heen. Dus hij werd afgewezen.

kan niet bestaat niet

Bij het zien van dit filmpje moest ik er weer aan denken. Want ik ben nog steeds vóór de methode dat je zoveel mogelijk jezelf moet helpen, rolstoel of geen rolstoel. En deze jongetjes doen dat met een aanstekelijk plezier.

Bekijk ook: de leraar van dit gehandicapte meisje is onze held.

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Elke dag weer vind je bij ons persoonlijke verhalen, nieuws, tips, leuke winacties en achtergrondverhalen die je soms laten lachen en je soms aanzetten tot verder nadenken. Maak jij Lotje&co mogelijk?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest