Blog Silvie

Kate Grant is een model en ze heeft Downsyndroom

Kate Grant
beeld: Benefit Ireland

De Ierse Kate Grant is hét gezicht geworden voor Benefit Cosmetics, een bedrijf dat wereldwijd cosmetica verkoopt. Mark Rogers, hoofd marketing van Benefit Ierland, zegt: ‘Ik ben persoonlijk heel enthousiast om met Kate te werken. Ze heeft alles waar we in geloven: tegenstand overwinnen en positiviteit uitstralen.’ Waarom dit nieuws is? Omdat Kate Grant Downsyndroom heeft.

TEKST Silvie Warmerdam

Natuurlijk is Kate Grant knap, modellen zijn altijd knap. En ze is niet het eerste model met Down. De Australische Madeleine Stuart -ook heel knap- liep al over de grote catwalks in de modewereld. In Nederland kennen we Romy Heere, die hoewel nog superjong al het gezicht is van de campagne van HandicapNL. Romy timmert ook aardig aan de weg op de catwalk. 

Ik kijk naar alle filmpjes en foto’s van Kate Grant die in mijn tijdlijn voorbij komen. En ook ik vind het bijzonder dat ze zo succesvol is. Dat een marketingdirecteur zoveel in haar ziet, dat hij haar kiest uit vele andere knappe meisjes. 

Natuurlijk ga ik op zoek naar haar moeder, vast en zeker de stuwende kracht achter Kate.
Ik stuit op een interview met haar, Deirde Grant, waarin ze zegt: ‘Als je jong bent, dan denk je dat de sky the limit is. Kate heeft niet het begrip dat wij hebben dat er altijd beren op de weg zullen zijn. Ik hou van haar optimisme en zal er altijd zijn om haar in dat optimisme te steunen.’

Daniël verandert door wie hij is, de wereld direct om ons heen. Hij laat de mensen die hij ontmoet zien dat hij zoveel meer is dan zijn beperking.
Als hij met zijn doorsnee leven dat al doet, dan moet de impact die Kate en haar model-collega’s hebben vele malen groter zijn. Iedere keer dat zij in de camera’s kijken, is er zeker weten weer iemand die zich realiseert dat mensen met een beperking net echte mensen zijn met dromen, wensen en idealen.

Optimistisch zijn en je niet uit het veld laten slaan door obstakels die vooral in onze hoofden zitten; we kunnen nog veel van Kate leren. 

Lees ook wat de trotse moeder van Romy kwijt wil over haar dochter

 

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest