Agenda

kijktip: Topdokters vertellen over hun werk en hun leven

Topdokters
Beeld: RTL

Hoe gaan artsen om met een slecht nieuwsgesprek? Hoe zoeken ze de balans tussen persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand? Praten ze thuis over hun werk? Het nieuwe RTL4-programma ‘Topdokters’ gaat op zoek naar antwoorden en praat met acht specialisten. 

TEKST Silvie Warmerdam

Vanaf 27 februari komen de artsen aan het woord. Zoals neurochirurg Wilco Paul, brandwondenarts Sonja Scholten en Karin, de vrouw van Emiel Rutgers. Hij is chirurg en werkt in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. 

Ze vertellen over hun werk, patiënten die ze zijn bijgebleven en over hun privéleven. Want wie ze zijn heeft invloed op de manier waarop ze patiënten behandelen. En natuurlijk nemen ze hun werk ook mee naar huis, zeker als kinderen de patiënt zijn. 

Kijken dus Topdokters, vanaf woensdag 27 februari, 21.30 uur bij RTL4. Want net als dat artsen zich moeten kunnen verplaatsen in ons, de ouders, is het ook goed als wij ons kunnen verplaatsen in hen. Immers, alleen samen kunnen we de beste keuzes maken voor onze kinderen. 

Lees ook hoe een terminaal zieke puber haar artsen een les in leven leerde.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest