editie 26

dubbele kinderbijslag


4 april 2017

Soms is het mogelijk om dubbele kinderbijslag aan te vragen. Maar wanneer heb je daar recht op? En hoe vraag je dit aan?

In Lotje&co editie 26 lees je over de mogelijkheid om een dubbele kinderbijslag aan te vragen. Soms heb je recht op nog extra bedrag.

Hoe vraag ik dubbele kinderbijslag aan?
Op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kun je met je DigID inloggen op Mijn SVB en het aanvraagformulier voor dubbele kinderbijslag invullen. Je kunt het formulier ook telefonisch aanvragen. Indien nodig stuurt de SVB een aanvraagformulier voor het CIZ-advies.[sociallocker] De ciriteria die het CIZ (centrum voor de indicatiestelling zorg) lees je hier.

Hoe vraag ik het extra bedrag aan kinderbijslag aan?
De SVB stuurt automatisch een brief als je in aanmerking komt voor het extra bedrag aan kinderbijslag. Als je de brief niet hebt ontvangen terwijl je wel aan de voorwaarden meent te voldoen, dan kun je die alsnog aanvragen via Mijn SVB.

Om bovenop de dubbele kinderbijslag nog een extra bedrag te krijgen, moet je een volledig kalenderjaar aan de criteria voor dubbele kinderbijslag voldoen. Als er sprake is van fiscaal partnerschap mag het inkomen van één van de partners niet hoger zijn dan € 4.881 per jaar. Het inkomen van de andere partner is niet van belang. Als je geen fiscale partner hebt, wordt niet naar de hoogte van je inkomen gekeken. Voldoe je hieraan, dan heb je recht op een extra bedrag van € 2005,99 per jaar, per huishouden.

Kijk voor meer informatie op de website meerkosten.nl. Hier lees je ook over andere mogelijkheden om  (belasting)teruggaven en compensaties aan te vragen. [/sociallocker]

 

Heb je nog vragen, opmerkingen of knelpunten die wilt bespreken, neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Deze advieslijn is voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben en onlangs de actie ‘Met wie heb jij een appeltje te schillen?’ is gestart.

Eén reactie op “dubbele kinderbijslag”

  • M. Post schreef:

    Er zijn heel veel klachten over deze dubbele kinderbijslag regeling. Als mensen daar meer van willen weten moeten ze kijken/lid worden van de Facebook-pagina Klachten Dubbele Kinderbijslag

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest