Blog Silvie

kloof overbruggen


2 oktober 2017

De kloof tussen het regulier en speciaal onderwijs maakt de toch al enorme stap van de vertrouwde basisschool naar die onbekende middelbare, nog veel groter voor Daniël. Dus is het extra fijn om af en toe vertrouwde gezichten te zien.

TEKST Silvie Warmerdam

Julian z’n klas (5VWO) organiseerde een Kroatische avond, een fundraiser om de schoolreis volgende week naar Split en Dubrovnik te ondersteunen. We gingen er naar toe en Simeon en Daniël wilden graag mee.
Daniël kwam meteen Nikki tegen, met wie hij vorig schooljaar samen in de musical heeft opgetreden. Ze zit nu bij Julian op school. Nikki was volkomen verrast om hem te zien, vond het heel leuk en stelde Daniël voor aan haar nieuwe vriendinnen. Natuurlijk maakten ze een selfie en wisselden ze telefoonnummers uit.

Gisteren was er een hardloopwedstrijd in de stad, met aan het einde van de middag een familieloop. Vol trots fietste Daan vanmorgen met de medaille om zijn nek naar school.
Hij fietste achter Siem en mij en opeens hoorde ik: ‘Wauw Daniël, heb je meegedaan aan de Singelloop?’
Lisa Roos, oud klasgenoot, was naast hem komen fietsen en bleef gezellig kletsen tot we bij de Montessori waren. Daar zeiden ze gedag; Lisa Roos ging linksaf het schoolplein op, wij vervolgden onze weg naar het VSO.

‘Eerst Nikki, nu Lisa Roos, is zo leuk!’ Stralend zat Daniël op de fiets en liep goedgemutst zijn eigen school binnen. Weer een stapje over de kloof tussen het oude vertrouwde en het enge nieuwe gezet.

Meer lezen over het VSO? Daniël vond de allereerst schooldag het moeilijkst.

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest