VOOR JOU

een feestje waar het draait om talent en niet om de beperking

Feestelijk gekleed staat er op de uitnodiging. Feestelijk want we gaan naar een Gala in Carré. Het Knoop Gala. Waar ik normaal altijd een beetje terughoudend ben bij dit soort feestjes, ben ik nu wel heel benieuwd. Ik trek mijn mooiste jurk aan en vertrek naar Amsterdam.

TEKST Veronique Werz

Altijd leuk om weer eens in Carré te zijn. En vooral op een avond als deze waar mensen met een verstandelijke beperking gaan optreden met hun favoriete artiest. En omdat wij het tijdschrift Saam[en] (gratis aan te vragen) van HandicapNL mogen maken, weet ik al op voorhand welke mensen aan welke artiesten zijn gekoppeld. Het belooft een mooie avond te worden.

Bij binnenkomst in de zaal zit de stemming er al meteen goed in. Omdat we allemaal een lichtstaaf hebben gekregen en de zaal ietwat donker is geeft het een prachtig effect. Iedereen zit er klaar voor en heeft er zin in. De spanning is voelbaar juist omdat er ook veel bekenden en familieleden van de deelnemers in de zaal zitten. Hoe gaat mijn zoon, dochter, vriend etc het doen? Kan hij zijn zenuwen in bedwang houden? Ik hou mijn oren gespitst en hoor ouders misschien nog wel zenuwachtiger zijn dan de artiest die straks met zijn idool mag optreden.

Het licht dimt, Paul de Leeuw komt op en het feest barst los. Het APK-koor zingt met Paul, Rico met OG3NE, Janfrans met Broederliefde (het dak gaat er af), Marije met Nick&Simon, Dieke met Boef (rappen in een rap tempo, knap hoor Dieke). Allemaal kanjers en stuk voor stuk prachtige optredens.

Maar er zijn twee acts die me echt raken.

Daar is allereerst Yannick, een jongen die gaat voor de muziek, maar nog nooit heeft opgetreden. En dus meteen op het eervolle podium van Carré mag staan samen met Trijntje Oosterhuis. En wat opvalt is dat Trijntje hem alle ruimte geeft, zelf een beetje inhoudt en het podium aan Yannick laat. Wat een talent, dat is wat ik zie.

En dan is er een act die me in het bijzonder raakt en dat had ik vooraf niet verwacht: Roxanne Hazes. Zij treedt op met drie mannen, John, Yannic en Shalien. Een gezellige bende die samen aan toneel doen. En Roxanne mag hieraan meedoen. Tenminste zo oogt het, zo voel ik het. Ze laat zo mooi zien dat iedereen bijzonder is en dat het niet gaat om de beperking maar om het talent.

Want dat is wat me het meeste raakt. Deze avond laat zien dat iedereen bijzonder is, met of zonder beperking.

Op 22 december om 20.30 uur zal dit geweldige feest worden uitgezonden op NPO 1. We maken tijdens het Knoop Gala kennis met deze bijzondere talenten en de verhalen erachter. We zien artiesten kleiner worden en het podium geven aan deze mensen, mensen die het verdienen dat ook hun dromen uitkomen. Omdat zij een bijzonder talent hebben.

Lees ook hoe Elise een rotsvast geloof heeft in de misschien wel/misschien niet-aanwezige talenten van Ties.

Met het delen van de verhalen tonen we de werkelijke talenten van onze kinderen maar ook van ons, ouders-van. Word daarom vriend want samen geven we gezinnen met een zorgintensief kind een gezicht en een stem.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest