Blog Huizer-maatjes

ook samen knutselen voor de kerstmarkt hoort bij het opzetten van een huis

knutselen voor de kerstmarkt

We gooien een balletje op in de groep voor een onderwerp voor de nieuwe blog voor Lotje&co. Het vaste schrijversteam springt meestal in op de lopende zaken, maar heeft hier en daar ook inspiratie nodig van de andere ouders.

TEKST Anneloes van Slooten

We zijn met een paar moeders bij elkaar om te brainstormen en plannen te maken voor het knutselen voor de kerstmarkt dit jaar; de lopende zaak. Eén van de lopende zaken natuurlijk. Dus waarom niet dit gezellig huis-tuin-en-keuken-onderwerp, terwijl we al eerder schreven over gewichtiger zaken van de bouwcommissie en over de financiën.

meer dan zakelijk

In deze fase wordt op de achtergrond op hoog niveau door het bestuur met diverse instanties vergaderd, onderhandeld en besloten. Tegelijkertijd loopt dit knutselproject. En voor de toekomstige bewoners is de kerstmarkt nu écht veel leuker en concreter dan de voorbereidingen voor de bouw van het pand. Maar het geeft wel aan hoe breed en groots het opzetten van een ouderinitiatief is; van bouwkundige zaken en afspraken met de zorgverlener naar teambuilding en leuke uitjes. Van contacten met nieuw aangemelde bewoners en onderlinge afspraken over huisregels naar de aanleg van de tuin en ga zo maar door.

knutselen voor de kerstmarkt

Nu staat dus de kerstmarkt op de agenda. Op zaterdag 22 december staan we met een kraam op de Oostermeent in Huizen! Deze mogelijkheid hebben we te danken aan iemand die de Huizer-maatjes een warm hart toedraagt. Het is een mooie gelegenheid om de kinderen weer met elkaar op te laten trekken en samen iets gezelligs te doen én het is een gelegenheid om de naamsbekendheid in Huizen en omgeving te vergroten.

Met zo’n grote groep mensen en eerdere knutselsessies is er inmiddels het nodige aan materiaal verzameld. Misschien moeten we om een extra kamer vragen voor opslag straks in het huis. We hebben nu dus de nodige tasjes en doosjes van diverse zolders gehaald om te inventariseren wat we hebben en een lijstje gemaakt van wat er moet worden aangeschaft voor de grote knutseldag. We gaan vooral veel versierde pinda-slingers maken omdat die vorig jaar zo goed verkocht werden. Maar ook omdat de bewoners héél goed kunnen rijgen, ondertussen gezellig kunnen kletsen én er redelijk ongeschonden uitkomen zonder al teveel verf- en lijmsporen.

terugkijken

Inmiddels is de knutseldag achter de rug. Het resultaat was alsnog een tafel en vloer vol pinda-gruis, snippers en glitters, maar ook weer dat gevoel van ‘Goh, wat was het weer gezellig en wat doen we het goed als groep!’ We hebben met elkaar weer een mooi doel en zijn nog even samen zo net voor de kerstdagen.

Lees ook de do’s en dont’s van het opzetten van een kleinschalig wooninitiatief.

Lotje&co vertelt graag het verhaal achter de mogelijkheden. Om je te inspireren en informeren. Jij als donateur maakt dit mede mogelijk.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

Huizer-maatjes
Huizer-maatjes Woongroep Huizer-maatjes is een ouderinitiatief voor een nog te realiseren woonvorm met 24-uurs begeleiding, voor een groep van 18 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Elke maand blogt er een andere ouder over zijn of haar ervaringen.

Meer Huizer-maatjes

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers
site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest