Advertorial

deze kwetsbare held brengt prachtige verhalen

kwetsbare held

Er is een kwetsbare held die mensen interviewt over de mooie, zinvolle en soms nieuwe initiatieven die zij opzetten.

TEKST Veronique Werz

Die kwetsbare held heet Wout van Wengerden. Wout is meervoudig Nederlands kampioen polsstokhoogspringen. Na lang aarzelen, Wout noemt zichzelf een echte twijfelaar, besloot hij met sport te stoppen omdat het fysiek, maar ook mentaal te zwaar werd. Hij wilde graag zijn nieuwsgierigheid achterna.

wat nu?

Wout besloot op zoek te gaan naar antwoorden op de levensvragen die hij heeft en startte het platform Kwetsbare Held. Door middel van interviews hoopt hij antwoorden te vinden op vragen die hem, maar ook organisaties bezighouden vragen zoals……

hoe dan?

En dus gaat Wout, in opdracht van HandicapNL, op zoek naar verhalen van mensen die mee willen doen in onze maatschappij. Of dat meedoen is gelukt kun je in de drie filmpjes zien.

Wout gaat kijken bij Stichting Pim, een woonintiatief en dagbesteding voor meervoudig beperkte kinderen. In het filmpje vertelt de vader van Pim wat hij belangrijk vindt voor zijn zoon en alle bewoners van dit bijzondere huis.

Ook Maud en Kim komen in beeld. Twee meiden die door een gebrek aan zuurstof bij de geboorte beiden spastisch zijn. Waar lopen zij tegenaan als ze dubbeldaten in de bioscoop? Wout zocht het uit.

En wat te denken van de blinde houthakker Djahoumar? Ja je leest het goed. Hij is blind en houthakker. Een spannende combinatie. Daarnaast heeft Djahoumar ook een lichte verstandelijke beperking. Wout stelt hem de vraag of hij zich beperkt voelt.

zichtbaar

Bijzonder genoeg lijkt de grootste beperking nog steeds de wijze waarop de samenleving naar Pim, Maud, Kim en Djahoumar kijkt. En daar zit dan ook meteen de oplossing.

Kortom het platform Kwetsbare Held is fantastisch om te volgen. En wat fijn dat HandicapNL deze drie filmpjes maakt om mensen te inspireren. Om het het meedoen voor iedereen mogelijk te maken.

Lotje&co werkt graag samen met initiatieven die de samenleving betrekken in de oplossing.

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest