DOE MEE

Landelijk Ouderpanel


15 september 2017

Meepraten over thema’s rond opvoeden en onderwijs hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Door nu lid te worden van het Landelijk Ouderpanel, kan je de specifieke zaken waar jij tegen aan loopt, inbrengen. 

TEKST Silvie Warmerdam

Het Landelijk Ouderpanel is een initiatief van de stichtingen Opvoeden.nl en Ouders&Onderwijs. Zij willen graag beter weten welke vragen we hebben over opvoeden en onderwijs, welke informatie we nodig hebben en wat onze ervaringen zijn. Daarmee kunnen ze de informatie voor ouders over opvoeden en onderwijs verbeteren en in kaart brengen. Die informatie nemen beide organisaties vervolgens mee in hun gesprekken en contacten met professionals, overheid en politiek.

Als panellid ontvang je een paar keer per jaar per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan een online onderzoek. Meestal is dit een vragenlijst, maar het kan ook een poll zijn of een korte online discussie. Je krijgt altijd een terugkoppeling van de resultaten.

Ouders&onderwijs is de plek waar je met al je onderwijsvragen terecht kan. De stichting omvat het hele veld, inclusief passend onderwijs en denkt vanuit de ouders. Er is een informatiedienst en er zijn adviseurs.
Opvoeden.nl biedt betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid aan ouders, jongeren en kinderen. De site opvoeden.nl is er voor ouders, infovoorjou.nl voor jongeren en infovoorkinderen.nl voor kinderen tot 12 jaar. Het valt op dat de informatie op deze sites vooral is gericht  op ‘gewone’ kinderen, alsof zorgintensieve kinderen niet tot dezelfde wereld behoren.

Hoe meer ouders van zorgintensieve kinderen meedoen aan het Landelijk Ouderpanel, hoe beter onze specifieke vragen en zorgen ingebracht worden en een rol gaan spelen in de maatschappelijke discussie. Dus meld je vooral aan!

In de printversie van het dossier Onderwijs in editie 26 van het blad Lotje&co komt Mark Weghorst van de stichting Ouders&onderwijs aan het woord. Hij zegt over ons: ‘Ouders van zorgintensieve kinderen hebben door hun situatie, geleerd om nooit op te geven en veel begrip en geduld op te brengen. Gebruik die kwaliteiten in de gesprekken met de school.’ 

Meedoen, je stem laten horen, gehoord worden; vind je dat net als Lotje&co belangrijk? Meld je dan nu als lid! 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest