Blog Silvie

lekker samen sporten is voor iedereen goed

samen sporten

De stichting die zich inzet om iedereen in onze stad actief mee te laten doen, organiseert met enige regelmaat leuke naschoolse activiteiten op Daan z’n VSO. Handboogschieten, toneel, schaatsen en de afgelopen weken hockey. Omdat Daniël z’n G-team wel wat nieuwe leden kan gebruiken, hielpen we -de ouders van het team- mee.

TEKST Silvie Warmerdam 

Gistermiddag was het alweer de laatste training voor de enthousiaste deelnemers en mijn beurt om te assisteren. Daniël was mee en keek de eerste minuten zijn ogen uit. De trainingen vonden plaats in een ander gebouw, waar hij nog nooit was geweest en waren bedoeld voor leerlingen van een andere afdeling dan waar hij zit; hij kende dus ook bijna niemand.
De deelnemers en Daniël gaven elkaar netjes een hand, en na die eerste onwennige minuten, deed Daan al snel enthousiast mee want hockeyen kan hij natuurlijk wel. 

Ik mocht bij de leukste oefening staan: schieten op het doel. ‘Handen wat verder uit elkaar, door je knieën zakken en tussen de pionnen richten…’ Na een paar aanwijzigingen, hadden ze het door en vlogen de ballen om mijn oren. 

Ik werd helemaal blij van hun lol en enthousiasme en daardoor hield ik een hopelijk opgewekt genoeg praatje voor de ouders die aan het einde kwamen kijken. Ik deelde onze flyers uit, vertelde over de competitie en de leuke toernooien.
‘Als hij niet met wedstrijden mee wil doen, komt hij toch alleen trainen’, stelde ik een ouder gerust.  ‘Het is vooral gewoon een leuk team.’
‘Ja maar hij heeft zoveel moeite om zich langer ergens op te concentreren,’ begon een andere moeder over haar zoon. ‘Ik merkte het,’ knikte ik, ‘maar dat maakt toch echt helemaal niets uit? Hij kan wel hard schieten!’

In de regen fietsten Daan en ik naar huis. ‘Was echt heel leuk, de hockeytraining,’ meldde Daan nog even. Dat vond ik ook. Hopelijk leuk genoeg om die wat voorzichtige ouders te overtuigen dat samen sporten goed is. Goed voor iedereen, maar zeker voor onze kinderen. 

Lees ook hoe net even anders het is nu twee vaders coach zijn tijdens de wedstrijden

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve gezinnen. Door verhalen te delen, zorgen we voor erkenning en herkenning. Worden we gehoord en gezien, waardoor onze draagkracht groter wordt. Doe je ook mee?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest