VOOR JOU

winactie voor leden: het ontroerende boek ‘Lieve Floortje’

Lieve Floortje

‘Vlak voor haar derde verjaardag werd duidelijk dat de onbegrepen achterstand, zowel lichamelijk als verstandelijk, een naam had. Onze Floortje kreeg de diagnose Rett syndroom’, schrijft Yolanda van Boven op de website van het boek ‘Lieve Floortje’. Een boek over het levensverhaal van Floortje en het bijzondere leven van Yolanda en haar gezin.

TEKST Silvie Warmerdam

In ‘Lieve Foortje’ schrijft Yolanda (die ook blogs voor Lotje&co schreef) aan haar oudste dochter (nu 18 jaar) over het leven waarin haar meervoudige beperkingen de dagen bepalen. Yolanda schrijft over de weg die ze met z’n allen, het gezin, familie, vrienden, zorgverleners, instanties, afleggen. En doet dat zonder boosheid of frustratie. Het is een open en eerlijk verhaal geworden, waarin Yolanda op zoek gaat naar de gevoelens die ze niet altijd onder ogen durft te komen.  Ze vertelt aan haar dochter over het goede in hun bijzondere leven, over de liefde die hen bindt. Ook al staat die liefde wel eens onder druk door de continue 24-uurszorg. Lieve Floortje

Het is een boek waar je je als ouder-van zeker in zult herkennen. Waaraan je je kunt spiegelen: hoe ervaar ik het nu eigenlijk zelf?
Een boek voor professionals, omdat het hen inzicht geeft in het dagelijkse leven met een zorgintensief kind en de impact die dit heeft op het gezin.. En ook anderen die niet dagelijks te maken hebben met intensieve zorg, krijgen met dit boek een inkijkje in een bijzondere leven.

‘Lieve Floortje’ in huis?

Nieuwsgierig geworden én lid van Lotje&co? Vul dan het onderstaande formulier in, wie weet win jij dan één van de 7 exemplaren die we weg mogen geven. Natuurlijk kan je het boek ook gewoon bestellen, bijvoorbeeld via de eigen website van ‘Lieve Floortje’. SORRY, ACTIE IS GESLOTEN
Eerst meer weten? Luister dan naar de uitzending van NPO1 over het boek. 

Lees ook hoe Yolanda in dit blog terugblikt op het moederschap met al z’n uitdagingen.

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. We delen elke dag persoonlijke verhalen die voor herkenning en erkenning zorgen. En we hebben met enige regelmaat leuke winacties speciaal voor leden…. Word jij ons nieuwe lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest