Filmpje

logeren kan wél

26 mei 2017

Davey test de mobiele bedtent CloudCuddle tijdens een nachtje logeren bij oma. Maar wakker vindt hij het ook een prima plekje.

Uit logeren bij opa en oma of op vakantie in tent, caravan of hotel is lastig als je kind thuis in een bedbox slaapt. Twee studenten aan de TU Delft ontwikkelden daarom CloudCuddle; een mobiele bedtent. Een handzame en veilige oplossing voor gezellige logeerpartijen en vakanties. Davey test de CloudCuddle die zijn moeder voor hem inricht bij oma. Behalve een fijne slaaplek, blijkt de bedtent ook een rustgevende speelplek overdag. ‘Heel prettig voor Davey, want hij heeft eigenlijk nooit rust.’

Techneuten
Allerlei gezinnen hebben de bedtent al uitgeprobeerd. Mede op basis van hun reacties konden studenten Lotte en Francesca hun studieproject vertalen naar een echt product. De CloudCuddle komt in juni op de markt. Geweldig dat twee jonge techneuten oog hebben voor een probleem waar veel gezinnen met een zorgintensief kind tegenaan lopen. En dat ze met een praktische oplossing komen.

Jij ook?
Heb jij ook al ervaring met dit bed? We zijn benieuwd, je kan je reactie hieronder achterlaten.

Lees hier hoe Dorothé leert genieten van de vrijheid als kind gaat logeren.

Dit bericht is een samenwerking tussen Lotje&co en CloudCuddle

14 reacties op “logeren kan wél”

 • Mery Graveland schreef:

  Goedendag. Is de tent ook voor grotere kinderen? Dus bedlengte maat 200 cm?

  1. Lotte Leufkens schreef:

   Beste Mery,
   Bedankt voor je vraag.
   De CloudCuddle is ontwikkeld voor een standaard 1 persoon matrasmaat (90×200 cm). En zoals Paula inderdaad goed aanwijst is het altijd verstandig om de CloudCuddle eerst thuis uit te proberen om te kijken of hij ook voor uw kind geschikt zou zijn. Mocht u dit willen proberen kunt u ons een mailtje sturen of bellen.
   Met vriendelijke groet,
   Lotte Leufkens
   info@cloudcuddle.com
   06-27073434

  2. Thomas schreef:

   Goede dag,

   Is de tent ook voor mensen van 24 lengte 1.89?

   Groetjes Thomas

   1. Lotte Leufkens schreef:

    Beste Thomas,
    Tot op heden hebben wij getest met kinderen tot de 50 kilogram. Het hangt af van hoe iemand met de bedtent omgaat of iemand van 24 er ook in zou kunnen liggen. Om dit uit te proberen zou u de CloudCuddle een paar nachten thuis kunnen testen voordat u besluit om hem wel of niet aan te schaffen. Hij gaat om een standaard 1 persoons matrasmaat heen (90×200 cm), dus de lengte 1,89 meter zou geen probleem moeten zijn.
    Met vriendelijke groet,
    Lotte Leufkens

  3. Jolanda Proenings schreef:

   Ziet er mooi en praktisch uit . Fijn dat veel gezinnen met een zorgintensief kind hier mee geholpen zijn . Wij hebben zelf een zorgintensief kind en lopen ook tegen het probleem aan dat hij niet ergens anders kan slapen en dan heb ik het vooral over het op vakantie gaan want logeren bij opa en oma kan helaas niet omdat hij teveel zorg nodig heeft , en dat te zwaar is voor hun. Hij heeft thuis een hoog/laag bed met extra hoge borstwering , Wij vinden het heel erg jammer dat er in Nederland zo weinig aangepaste vakantiehuisjes zijn waar dit soort bedden in te vinden zijn het zijn altijd de standaard aanpassingen. Fijn om te lezen dat jullie dit hebben uitgevonden maar helaas niks voor ons want dan zou er niks van over blijven helaas.

 • Paula schreef:

  Wij hebben de tent ook getest. Helaas ging het niet goed. Onze dochter is 40 kilo (16 jaar) , EMG, hypermobiel. Zij ligt vaak tegen de zijkant van haar bed. Dit deed zij ook bij de tent. Hierdoor ging hij om en lag zij er naast, klem tussen bed en tent. Test hem dus eerst of hij geschikt is voor jou kind. Wij hebben al jaren het B&S bed. Hij wordt nog verder ontwikkeld. Hopelijk in de toekomst wel geschikt. ..

  1. Francesca Lucas schreef:

   Hi Paula,

   Inderdaad heel jammer dat we voor jullie nog geen oplossing kunnen bieden. Daar werken we hard aan!
   Zoals je al uitwijst is testen heel belangrijk. Er zijn ook kinderen van 40 à 50 kilo geweest voor wie het wel geschikt bleek, ieder kind is weer anders.
   We nemen weer contact met je op als we een andere variant hebben!

   Vriendelijke groet,
   Francesca Lucas
   info@cloudcuddle.com

 • Sandra top schreef:

  Wij hebben in verleden ook grote zoektochten gehad voor een betaalbaar mobiel bed.
  Die van B&s kost alleen voor huur al 100 euro. En enorm bakbeest.
  Wij gebruikten later de droomtent die zetje makkelijk op op een bestaand matras. Ideaal. Ik moest er wel naast liggen als extra controle maar ging heel goed in de voortent. (We deden de droomtent bovenop een luchtbed)
  Dit ziet er steviger uit als de droomtent.
  Ben wel benieuwd wat het kost.

  1. Lotte Leufkens schreef:

   Beste Sandra,
   De CloudCuddle kost €899,- inclusief opberg/meeneen-tas.
   Met vriendelijke groet,
   Lotte Leufkens

 • jennifer schreef:

  Ook wij zouden graag willen weten hoeveel deze bedtent gaat kosten, heeft iemand een idee?

  1. Lotte Leufkens schreef:

   Beste Jennifer,
   De bedtent kost €899,- inclusief opberg/meeneem-tas.
   Met vriendelijke groet,
   Lotte Leufkens

 • Jillis Derks schreef:

  Wij hebben een bedtent van het merk Deryan. Deze plaats je ook over een bestaand matras, 200x90cm. Laatst voor het eerst getest op vakantie voor onze 5 jarige zoon met CP (18 kilo). Een keer kwam hij ’s ochtends klem te zitten tussen de zijwand en het matras, geluklig hoorde we hem want uit zichzelf kon hij er niet tussenuit. Als jullie de Cloud cuddle doorontwikkelen met een tweede bodem, aan de bovenzijde van het matras, en één onder het matras dan heb je het beste alternatief! Een kind als mijn zoon (die als hij er tussen komt niet zelf uit kan komen) zal er mee geholpen zijn. Anders blijft het een dure oplossing en een soortgelijk heb ik nu al voor maar 35,- en dat is ten op zichte van 899,- het proberen waard. En die 35,- is ook inclusief meeneem/opberg tas!

  1. Francesca Lucas schreef:

   Hi Jillis,

   Om te voorkomen dat een kindje tussen de zijwand en het matras kan liggen hebben we al een oplossing, er zit een geïntegreerd hoeslaken in die vast zit aan de zijkant waardoor je er niet tussen kan komen te liggen. Het hoeslaken is wel uitritsbaar om het wassen makkelijk te maken.
   Daarnaast is een Deryan tentje niet echt te vergelijken met een CloudCuddle. We vinden het super dat de Deryan voor sommigen al een oplossing kan bieden, echter focussen wij ons op de gezinnen voor wie dit helaas geen oplossing is. De opblaasbare constructie van de CloudCuddle is heel sterk en duurzaam (uit de kite industrie), evenals de stoffen hoes (sterke materialen, naden zijn verstevigd, etc.). Met deze kwaliteit en langere levensduur gaan ook hogere kosten gepaard.
   We zouden je vooral aanraden de CloudCuddle eens een nachtje te proberen.:) Als dat je wat lijkt kun je een mail sturen naar info@cloudcuddle.com.

   Vriendelijke groet,
   Francesca Lucas

 • Machteld de Hon schreef:

  Onze zoon van 5 heeft de CloudCuddle getest. Het is voor ons echt een uitkomt. Normaal is hij enorm bewegelijk en probeert aan alle kanten zijn bed uit te komen maar hij werd helemaal rustig van het veilige holletje en heeft heerlijk geslapen. We hadden net vorig jaar een tweedehands Barry Emons bed gekocht, slaapt hij ook prima in maar is enorm groot en zwaar om mee te nemen. Dus nu eerst nog even sparen voordat we de CloudCuddle kunnen aanschaffen dan kunnen we zonder dakkoffer een paar dagen op pad!

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest