editie 27

lopend rijk worden


12 juli 2017

Met een buggy in de ene hand en een rolstoel in de andere deed Annemarie Heijboer (39) voor het eerst mee aan Steptember. Hierbij word je uitgedaagd elke dag 10.000 stappen te zetten. Dat levert geld op voor onderzoek naar cerebrale parese.

TEKST Marike Willems op het Veld en Irma Woud

Annemarie Heijboer is moeder van Janna (9, cerebrale parese) en Julia (5). Ze loopt dit jaar voor de vijfde keer mee met Steptember.
‘Ik twijfelde erg om me in te schrijven, vier jaar geleden. Dat kwam omdat Janna net een ingrijpende operatie had ondergaan en ik aan huis was gekluisterd om voor haar te zorgen. Daarnaast had ik nog een dochter rondlopen, die toen twee jaar was. Toch heb ik het gedaan en daar heb ik geen spijt van gehad.

‘Ik ging anders nadenken over afstanden’

Van tevoren vroeg ik me af hoe ik in hemelsnaam aan die 10.000 stappen per dag moest komen, maar toen ik eenmaal bezig was, werd ik steeds inventiever. Met de ene hand duwde ik Julia in haar kinderwagen en met de andere hand duwde ik Janna in haar rolstoel. Ik zag omstanders soms vreemd kijken, maar daar trok ik me niets van aan. Ik genoot ervan elke dag een rondje te lopen; even de wind in mijn haren te voelen en vooral het gevoel van vrijheid te ervaren. Ik merkte dat ik anders ging denken over afstanden: een paar boodschappen kan ik met de fiets of auto halen, maar lopen kan ook.
Zowel lichamelijk als geestelijk heeft het me goed gedaan. Ik ontdekte hoe heerlijk het is om te wandelen en doe dat nog steeds een paar keer per week. Daarom kan ik iedereen aanraden om mee te doen aan Steptember. Voor het goede doel – geld inzamelen voor mensen met cerebrale parese – maar ook voor je zelf.’

Ook 10.000 stappen per dag zetten voor het goede doel? http://www.steptember.nl
Nog twijfels? Lees dan met Elise’s blog die vorige jaar ook mee deed.
In Lotje&co editie 27 lees je naast dit interview alles over campagne voeren.

Wil je dat Lotje&co herkenbare artikelen blijft maken, in print en online? Dan is nu je hulp nodig. Ga naar https://www.lotjeenco.nl/help-je-mee en lees wat jij kan doen om Lotje&co overeind te houden. 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest