Tegelspreuk

mik op de maan, zelfs als je mist land je tussen de sterren

ambitie

Je hebt nu eenmaal ambitie nodig om vooruit te komen, klein of groot. Soms wordt het einddoel gehaald en soms kom je elders uit en dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn.

TEKST Veronique Werz

Iedere ouder doet wat kan binnen zijn mogelijkheden. Zo heeft Silvie in de afgelopen jaren geleerd dat als je iets gedaan wilt krijgen je daar als ouder voor moet strijden. Maar creëert ze daarmee een beeld voor de buitenwereld dat zij Daniël niet accepteert voor wie hij is? Slaat zij door in haar ambitie?

Ook Merlijn mikt op de maan. Zo wil hij met zijn documentairereeks inzicht krijgen in autisme en onderwijs. Hij stelt de vraag waarom in Nederland zoveel kinderen thuis  zitten. Is het gebrek aan ambitie? In veel gevallen niet van het kind, zij willen vaak wel. Maar zijn de mogelijkheden er dan wel? Het begint met zijn verhaal en de vraag of wij mee zijn ambitie willen verwezenlijken?

Dit zijn slechts twee verhalen over mikken op de maan en alsnog tussen de sterren belanden. Want Silvie heeft bewezen dat met haar keiharde werken Daniël zich kan ontwikkelen tot een niveau dat ze wellicht niet eens had durven dromen.

En Merlijn is inmiddels al in Amerika en Finland geweest om zijn droom te verwezenlijken. Maar dit betekent niet dat hij er al is. Hij kan dus nog steeds jullie steun goed gebruiken.

Lotje&co deelt graag verhalen van mensen die met kleine en grote ambities het verschil willen maken, voor zichzelf of voor een grote groep. Wij bieden hen een platform dat we mogelijk maken met jullie steun. Daarom ben je lid toch!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest