NIEUWS

gaan een zorgintensief kind en een carrière samen?

carriere
13 juli 2018

Kun je een zorgintensief kind én een carrière hebben? Daar zijn de meningen over verdeeld. Minke Verdonk werd hierover geïnterviewd voor de podcastserie 'Work in Progress' van Intermediair. Je vindt de link naar de podcast hieronder.

TEKST Elise van der Velde

Het intro bij de podcast legt het al helder uit: ‘Wie een kind met een beperking krijgt, ziet alle carrièreplannen al in duigen vallen. Is dat schrikbeeld terecht? Niet persé, weet Minke Verdonk uit ervaring. Als orthopedagoog werkt ze met ‘zorgintensieve’ kinderen én ze is moeder van zoon Kasper (10) met een zware spastische beperking. In de nieuwe Intermediair Podcast ‘Work in Progress’ vertelt ze hoe het is om die zorg en werk te combineren.’

wat je doet voor je kind, werkt door in je carrière

In het interview vertelt Minke haar persoonlijke verhaal, en wordt onder andere ingegaan op de ‘skills’ die je als ouder van een zorgintensief kind er gratis bijkrijgt. ‘Ik moet heel snel kunnen schakelen’, zegt ze ‘En diplomatiek zijn om dingen voor elkaar te krijgen.’ Het interview duurt dik een half uur, fijn als je bijvoorbeeld in de auto zit. Oortjes in en luisteren dus maar naar deze ongetwijfeld herkenbare podcast – ook als je ervoor hebt gekozen om te stoppen met werken vanwege je kind.

Luister ook naar dit mooie liedje van theatergroep Bint, over de struggle van mantelzorgers om overeind te blijven. 

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve gezinnen. Alleen samen blijven we overeind, daarom ben je lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest