Tegelspreuk

mijn huis, mijn thuis waar ik binnen bijkom van buiten

mijn huis mijn thuis
TEKST Silvie Warmerdam

Iedereen heeft een thuis nodig: de plek waar je jezelf kan zijn, waar je zonder consequenties af en de toe de verkeerde dingen kan zeggen, waar je met ongekamde haren en een slobberbroek kan rondlopen en waar je af en toe hartgrondig kan vloeken omdat je weer dat stomme formulier moet uploaden. Kortom de plek waar je binnen bijkomt van buiten.

mijn huis mijn thuis

Maar wat als dat thuis niet meer de plek is waar je kan bijkomen, waar je even alles kan loslaten? Omdat je thuis altijd op je tenen moet lopen, er geen rust meer is omdat het niet meer gaat. Omdat je je kind niet meer op de juiste manier kunt begeleiden, zodat er altijd stress is. Dan kies je misschien net als Harmen voor die ene verdrietige oplossing.

Maar wat als je thuis weliswaar je veilige haven is, maar buiten zo veel spanning oplevert dat je die haven niet meer uit komt? Wat dan? Hoe kwetsbaar je dan bent, weet Flowermum, de moeder van een dochter die al jaren niet naar school gaat.

En wat als er opeens van die handige, noodzakelijke maar lelijke hulpmiddelen je thuis binnen komen? Martine denkt het hare van die grote ‘gehandicapte’ buggy die opeens in de woonkamer staat.

En toch hebben we allemaal behoefte aan een thuis, een plek om bij te komen, zodat je opgeladen en met een glimlach dat buiten weer tegemoet kan treden!

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Samen maken we de wereld een beetje mooier, samen zorgen we voor een thuis waar je altijd terecht kunt. Als donateur maak ook jij het mogelijk

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest