Filmpje

moeder van drie raakt verlamd, en dan gebeurt er dit…

De Australische Sam was een vrolijke sportieve moeder van drie. Ze was altijd bezig met haar kinderen. Toen ze na een val op een betonnen vloer verlamd raakte vanaf haar middel, raakte ze ook al haar zelfvertrouwen kwijt. Wie was ze, als ze niet meer kon doen wat ze altijd deed? Voor wie kon ze nog zorgen? Net op dat moment, vloog er een wonder haar leven in. Pinguin.

TEKST Elise van der Velde

‘Ons gezin was bezig uit elkaar te vallen,’ horen we Sam’s man vertellen, ‘en toen arriveerde Pinguin.’ Pinguin – een ekster – was zelf ook net gevallen, uit een boom. Het gezin nam haar op en verzorgde haar: ‘Pinguin viel op de juiste plek’. Sam was net weer thuis na het vreselijke ongeluk en voelde zich de slechtste moeder, de slechtste echtgenote en de slechtste vrouw op aarde. Dankij deze vogel kreeg ze haar zelfvertrouwen weer terug: ‘Ik kon dus tóch nog voor iemand zorgen’.

deel van de familie

De vogel werd een deel van de familie. We zien haar als er tanden worden gepoetst, gitaar wordt gespeeld, en ze slaapt zelfs af en toe op bed. ‘Iedereen lachte weer. En dat was net wat ons gezin nodig had.’ Er wordt in dit ontroerende filmpje in de verleden tijd over Pinguin gesproken. Is ze dood? Nee, maar wel weg. Ook dat deed ze weer met een perfecte timing: op het moment dat Sam werd geselecteerd voor het Australische kayakteam. En dus weer sterk genoeg was om alleen verder te kunnen. Bekijk het filmpje als je zin hebt om superblij te worden.

Bekijk ook: deze leraar geeft zorgintensieve kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen

Lotje&co brengt filmpjes, verhalen, nieuws en meer om gezinnen met een zorgintensief kind overeind te helpen houden. Help je mee?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest