Filmpje

moeder voor altijd

1 november 2017

Als je je kind na de bevalling in je armen sluit, weet je dat moeder zijn, voor altijd is. Sommige moeders nemen dat 'voor altijd' wel heel letterlijk.

TEKST Silvie Warmerdam

De Britse Ada is 98 jaar oud. Ze is in een verzorgingsthuis gaan wonen om bij haar zoon van Tom van 80 jaar te zijn. Hij heeft de extra verzorging nodig en is blij dat zijn moeder nu vlak bij hem woont.
‘Elke avond ga ik Tom goedenacht wensen in zijn kamer en ’s ochtends sta ik daar weer om hem goedemorgen te wensen. Dan gaan we samen ontbijten,’ vertelt Ada aan de Liverpool Echo, een lokale nieuwssite.

Moeder ben je voor altijd. Maar betekent dat dat je ook voor altijd moet zorgen? Ada lijkt haar geluk gevonden te hebben in het verzorgingstehuis bij haar zoon. Hoe is dat voor jou? Is het vooruitzicht voor altijd te zullen zorgen beklemmend of neem je dat luchtig op?

Lotje&co wil op 10 november tijdens de dag van de Mantelzorger aandacht vragen voor ouders van zorgintensieve kinderen: Voel jij je gezien en gehoord? Doe mee en vul de enquete in!

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest