Blog Silvie

moederdag


15 mei 2017

Het is moederdag en foto’s van zelfgemaakte knutsels buitelen over elkaar heen op mijn FB-tijdlijn. Nu zijn de jongens daar te groot voor, maar ik kreeg wel een ontbijtje op bed, mét kadootjes. Dankzij Daniël.

Tekst: Silvie Warmerdam

De puber in huis vond het niet cool om bij z’n moeder in bed te kruipen en bleef op afstand. De jongste in huis was grumpy omdat hij te vroeg wakker was gemaakt. Gelukkig had Daniël er zin in.
Op vrijdag had hij, met geld van Julian en Simeon in zijn portemonnee, samen met Rianne -z’n PGBbegeleidster- kadootjes gekocht. Waarbij ze natuurlijk uitgebreid hadden geoefend met de vraag: hoeveel geld heb je bij je en wat kan je daarvoor kopen?
En dus mocht Daniël zondagochtend in bed de kadootjes geven: twee flessen wijn en chocola.

‘O, zo leuk moederdag. Kadootjes geven en ontbijten in bed..’ met stralende ogen kroop hij tegen me aan. ‘Kom Julian, ook kus geven,’ maande hij z’n grote broer. ‘Simeon jij mag kaart geven,’ gaf hij ook z’n kleine broer een taak.
Z’n enthousiasme werkte aanstekelijk, beide broers lieten zich overrulen en toverden een lach op hun gezicht.

Hij had Harro geholpen met de beschuitjes en beslist dat ik liever thee wilde dan koffie. Ik hoorde ze vanuit de slaapkamer keuvelen in de keuken en genoot. Daniël weet gewoon altijd overal een feestje van te maken.

De waarde van geld is nog wel een ding voor Daniël…Lees: boodschappen 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest