Tegelspreuk

de scholen zijn weer begonnen

zorgen

De scholen zijn weer begonnen. Het 'zorgeloze' vakantieleven is weer voorbij. De checklist van de vakantie maakt plaats voor een checklist wat er allemaal geregeld moet gaan worden.

TEKST Veronique Werz

En ja met de scholen begint ook het leerlingenvervoer weer. Vorig jaar liep het de spuigaten uit en deden we een oproep om de verhalen aan ons te mailen. De verhalen zijn via Ieder(in) uiteindelijk in Den Haag terecht gekomen en wat schetste onze verbazing. In december zei de minister dat de problemen in het leerlingenvervoer waren opgelost. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt en dat het dit jaar soepeler loopt. We horen natuurlijk graag als het anders is.

Er zijn ook kinderen die niet naar school kunnen/willen/mogen. En ook dat is een groot probleem. De zoon van Saskia weet er alles van. Merlijn zit al jaren thuis. Waarom? Dat was een enorme zoektocht maar uiteindelijk rees de vraag bij Saskia of ze dan toch maar niet beter gewoon leerplichtontheffing aan moest gaan vragen.

Natuurlijk liggen niet alleen de moeders van al deze zorgen wakker. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het wel vaak de moeders zijn die de situatie thuis – en daarmee de bijbehorende regelactiviteiten – op hun to-do lijstje hebben staan. En ook al lijken ze zo sterk als leeuwen en uitgerust, ze maken zich wel degelijk zorgen. Zelfs met hun ogen dicht.

Lotje&co biedt net dat steuntje in de rug als je denkt dat je er alleen voor staat. Samen zijn we sterker en ook daarom ben je lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

2 reacties op “de scholen zijn weer begonnen”

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest