Tegelspreuk

moet je echt dapper zijn en nooit bang?

dapper
4 april 2018

Zo is het; 'Wie nooit bang is, kan nooit dapper zijn.' En precies dat is wat veel ouders van een kind met beperking, handicap of chronische ziekte maar al te goed kennen.

TEKST Veronique Werz

Je bent natuurlijk wel eens bang en weet dat je die angst eigenlijk niet moet toelaten. Niet voor jezelf maar ook niet voor de rest van je gezin. Maar is dat zo? Het is ook wel goed om bang te zijn. Het is een signaal om te weten waar het echt over gaat. Om te voelen wat voor jou echt belangrijk is. En als dat bedreigt wordt dan mag je best bang zijn.

Iedere ouder kent het gevoel van bang zijn wel. Maar voor ouders van een zorgintensief kind geldt dat het loslaten nog lastiger is. En dat vraagt moed. Dus daarom deze spreuk want ik zelf ervaar loslaten als een van de lastigste dingen in het leven van een moeder. En ik voel me eigenlijk helemaal niet dapper als ik het doe. Pffffff lastig hoor.

Samantha Cameron moest ook haar zoon loslaten. Ivan, haar zoon met een beperking, overleed en zelf zegt ze: ‘Dit is het belangrijkste in mijn leven. Vrouw zijn van de minister-president was gewoon een rol.’

En de moeder van Romy is bang dat Romy de 500 meter naar school niet lopend kan volbrengen. Maar Romy laat zien hoe dapper en vastbesloten zij is.

Lotje&co vind eigenlijk iedereen die werkt met zorgintensieve kinderen dapper. En dat je daar ook bang mag zijn lijkt ons vanzelfsprekend. Het is nu eenmaal een kwetsbaar kind met een gezin dat ook dapper strijd om het beste te krijgen voor zijn kind. Steun daarom ook het werk van stichting Lotje&co.

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest