DOE MEE

hoe een ‘My First Sony’ cassettespeler onmisbaar is

My First Sony

Johanneke vertelt waarom de 'My first Sony' cassettespeler van haar zoon Matthijs (24, klassiek autisme en verstandelijk beperkt) onmisbaar is voor hem. Wie heeft er nog zo'n apparaat in de kast liggen?

 TEKST Johanneke Oosterwechel

Matthijs kreeg voor z’n tweede verjaardag zijn eerste My First Sony cassettespeler. Nu is hij 24 jaar, woont sinds zijn zeventiende in een instelling en nog steeds is deze speler voor hem zeer belangrijk en de beste stress reducer ever! Ik ben eveneens ervan overtuigd dat hij door dit apparaat en muziek enigszins heeft leren praten.

Het belangrijkste voor hem is dat hij eindeloos vaak kan terugspoelen met een simpele drukknop. Hij weet ook precies hoe lang hij moet drukken om bij het favoriet fragment te belanden en dat zo’n twintig keer achter elkaar. Het wisselen van de bandjes doet hij in een record snelheid. Hij ligt ermee in een deuk of luistert met een gelukzalige glimlach op zijn gezicht. Iedereen in zijn omgeving weet wie ‘die jongen met dat muziekspeeltje’ is. Het gaat overal mee naar toe.

Maar ze zijn helaas toch niet altijd bestand tegen de manier waarop hij ermee om gaat.
We kochten destijds steeds 5 of 10 spelers op voorraad (zelfs uit het buitenland). Sony is al heel lang geleden gestopt met de productie ervan. Er is niets wat dit kan vervangen. Ik probeer overal vandaan vervangende exemplaren te krijgen en heb ondertussen 20-30 kapotte exemplaren liggen. Zij dienen als backup voor de elektroman die er veel tijd in stopt om er nog iets van te maken.
Het zou geweldig zijn als de fabrikant een revival voor dit product zou starten. Nieuwe jonge kinderen kennen het niet en vinden het een heel gaaf ding, net als Matthijs.

Maar ja zolang dat niet gebeurt….hoop ik dat lezers hun kasten in willen duiken en ons overladen met My First Sony (mag ook kapotte) cassettespeler(s). Voor nog vele gelukkige momenten voor Matthijs!

Heb je een exemplaar? Stuur een bericht naar Johanneke. Dank je wel!

Lotje&co zet zich in voor ouders van zorgintensieve kinderen. Word daarom donateur

word donateur van gezinnen met een zorgintensief kind

 

 

2 reacties op “hoe een ‘My First Sony’ cassettespeler onmisbaar is”

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest