Blog Silvie

een dagje Efteling met je broers is best wel spannend

Efteling

‘Mama, ik voel niet zo lekker. Buikpijn,’ in zijn pyjama staat Daniël naast me. Hij zier er inderdaad als een zielig vogeltje uit. ‘O?’ reageer ik, ‘ben je ziek? Zal ik ontbijt voor je maken?’ ‘Nee, wil niet eten.’ ‘Maar je gaat toch naar de Efteling vandaag? Dan moet je toch ontbijten?’ ‘Wil niet naar de Efteling….’

TEKST Silvie Warmerdam

Nu kijk ik verbaasd op. Vandaag gaat hij samen met z’n broers naar de Efteling, hij kijkt er al dagen naar uit. Het is het verjaardagscadeau van Simeon en Julian aan hem.
‘Vind je het soms een beetje spannend?’ raad ik.
‘Nee, niet spannend. Ik heb buikpijn, wil niet naar Efteling.’

Ondertussen is ook Simeon wakker geworden en hij vangt de laatste woorden van Daniël op. ‘Wat? Je bent toch niet ziek Daan? We gaan wel hoor!!’
Daniël kijkt beteuterd. Ik stel voor om eerst te gaan ontbijten en ga z’n dagelijkse portie Brinta maken. Omdat hij met smaak gaat zitten eten, verdenk ik hem ervan dat hij het gewoon toch heel spannend vindt om met zijn broers op pad te gaan.
‘Het is jouw feestje Daan, jij mag zeggen waar we in gaan. Wat wil je als eerste?’ Julian probeert hem op te vrolijken en dan verschijnt er zowaar een waterig lachje op zijn gezicht.
‘Baron?’

en dan komen we aan bij de Efteling

Ik breng ze naar Kaatsheuvel en ook in de auto is Daniël stil. Ik laat hem maar even en praat met Julian, die sinds kort rijlessen heeft, over wanneer je schakelt en de verkeersregels. Ik rij netjes naar de ‘kiss and ride’ en laad de jongens uit.
‘Toch wel heel spannend mama,’ komt Daniël tegen me aan staan. ‘Met drieën naar de Efteling.’
‘Ja, dat snap ik, dat mag je ook best spannend vinden..’

‘Het komt goed Daan! Kom, dan gaan we,’ neemt Julian hem bij de hand. Ze zwaaien nog één keer en lopen dan richting de ingang. Ik kijk ze met een knoop in mijn buik na en zou Daniël het liefst weer mee naar huis nemen. Als het erop aankomt, ben ik natuurlijk een zwakkeling. Gelukkig weet Julian dat en appt hij een uurtje later dat ze al in de Baron én de Python zijn geweest.

Lees ook hoe Simeon en Daniël in de rij stonden voor de Baron en ik me opeens afvroeg of ze Daniël er wel in zouden laten. 

Lotje&co is er voor de ouders, maar ook voor de brussen van zorgintensieve kinderen. Samen zorgen we ook voor hen. Daarom ben je lid.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest