VOOR JOU

speel je mee met het natuur memo-kwartet?

natuur memo-kwartet
7 november 2018

Houdt jouw kind van kwartet of memory? Maar heb je geen zin om weer dat spel met de Frozen-afbeeldingen uit de kast te pakken? Of het Cars-kwartet? Of heb je echt even genoeg van de Jip en Janneke plaatjes? -hoe leuk ook. Speel dan ’ns het ‘natuur memo-kwartet’! Nog leuker: we mogen vijf spellen weggeven. 

TEKST Silvie Warmerdam

Toegegeven, dit spel is niet voor ieder kind geschikt. Maar als je kind, net als Daniël hier thuis, goed is in memory, kwartetten snapt en spelletjes doen leuk vindt, dan is het meer dan de moeite waard om het natuur memo-kwartet een keer te proberen. 

mooi vormgegeven

Toen ik alle kaarten die bij het spel horen hier op de keukentafel uitstalde, kwam Simeon er meteen op af: wauw wat een mooie foto’s!
Daniël kwam ook meteen kijken: ‘Heb je nieuw spel mama? Leuk, ik ook meedoen?’

Dat van die mooie foto’s klopt; het natuur memo-kwartet is om te beginnen prachtig vormgegeven. Een verademing naast alle Disney-edities die vast ook in jouw kast staan. Het gaat over de rozebottel, de klaproos, de valeriaan, de berk, de eik, lavendel, de vlierbes. Meteen ook heerlijke woorden voor de dagelijkse 15 minuten logopedie-oefeningen!
Elke plant of boom heeft een verzamelkaart. Doel van het spel is om de vier memory-kaarten bij elkaar te vinden die passen op deze verzamelkaart. Om de beurt mag je een memorykaart omdraaien. Is het er eentje van jouw plant of boom? Dan moet je de bijbehorende vraag beantwoorden. Klopt je antwoord? Dan mag je ‘m op je verzamelkaart leggen. 

lastige vragen

Daniël draait een kaart van de berk. ‘Dit is van mij!’ ziet hij meteen.
‘Ho, wacht, eerst even de vraag beantwoorden’, reageer ik.
‘Noem twee kenmerken waaraan de berkenboom te herkennen is’, leest Simeon voor.
Te moeilijk weet ik meteen en improviseer: ’Dit is jouw vraag Daan: welke kleur heeft de stam van de berk?’ Ik zoek op google een plaatje van de berk op.
‘Wit!’ zegt hij dan en ik steek mijn duim omhoog. Fijn dat hij weet wat de stam van een boom is.

Inderdaad, die vragen zijn soms (te) lastig. Dat kan je oplossen door de vragen of te vereenvoudigen of er bijvoorbeeld een gesloten vraag van te maken. Maar doordat de vragen niet zo voor de hand liggen, is het juist ook een leuk spel voor de brussen. Simeon bleef tenminste het hele spel geïnteresseerd. En je steek er met z’n allen nog wat van op!

extra tips

natuur memo-kwartetEn het wordt helemaal leuk om na het spelen de natuur in te gaan en die berk in levende lijve te aanschouwen. Of takjes rozenbottel te zoeken, aan lavendel te ruiken. En daarna samen bij dat ene cafeetje voor de verandering een keer vlierbloesemlimonade drinken. 

Nieuwsgierig geworden? En lid van Lotje&co? Doe dan mee met de winactie en wie weet win jij één van de vijf exemplaren van het natuur memo-kwartet die bedenkster Marjolein Holtkamp ter beschikking heeft gesteld. Vul onderstaand formulier in en stuur ‘m op.

Lees ook hoe je samen met je kinderen berkenzalf kan maken 

Lotje&co snapt dat de decembermaand lastig kan zijn: wat moet je je kind nu weer geven? Daarom komen we met tips en ideeën die net even anders zijn! Steun jij ons? Dan kunnen we dat blijven doen. 

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Ja, ik ontvang graag het spel Natuur memo-kwartet

Deze actie sluit op 15 november 2018
  • Mocht je je lidnummer niet bij de hand hebben of kwijt zijn ga dan naar http://www.aboland.nl/bladen/hobby_vrijetijd/lotjeenco/
  • Deze gegevens gebruiken we alleen om de vijf winnaars het spel te kunnen toesturen. Zodra deze actie voorbij is, zullen we alle gegevens verwijderen.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest