ARCHIEF advertorials/oproepen

kom je ook rennen, verspringen, kogelstoten en speerwerpen?


17 juni 2018, PAC Rotterdam

De Nelli Cooman Mile is een Rotterdams atletiekfeest voor iedereen van 4 tot en met 12 jaar. Dus ook voor kinderen met een beperking. Doe jij ook mee?

TEKST Silvie Warmerdam

Nelli Cooman is nog altijd Nederlands snelste sprintster op de 60 meter. In 1987 en in 1989 werd ze wereldkampioen op deze korte afstand. Ze deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en in 1995 stopte ze met hardlopen als wedstrijdsport.

Nu is er een atletiekfestijn naar haar vernoemd, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Natuurlijk lopen alle deelnemers die 60 meter. Daarnaast staat er verspringen, horden, kogelstoten, speerwerpen (met soft speers) op het programma en de mile als afsluiting. Al deze onderdelen worden vertaald naar de mogelijkheden van kinderen met een beperking, zodat ook zij aan alles mee kunnen doen.
Het evenement wordt georganiseerd door Rotterdamse Sporticonen, een organisatie die kinderen bij elkaar wil brengen om samen te sporten. 

zin om mee te doen?
Kom dan op zondag 17 juni naar de Rotterdamse Atletiekvereniging PAC (Langepad 16 in Rotterdam). Opgeven kan tot 16 juni, gebruik dit formulier.
Eerst meer informatie? Dat vind je op de website of de Facebookpagina van de Nelli Cooman Mile.

Lees ook over het belevingsfestival aIs sporten voor jouw kind te veel gevraagd is.

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Bij ons vind je verhalen, nieuws, acties en tips voor leuke uitjes. Daarom ben je lid

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest