Blog Silvie

alleen nog even die zorgovereenkomst indienen

nieuwe zorgovereenkomst

Daniël heeft een nieuwe PGB-begeleidster, via via gevonden. Leuke meid, lekker enthousiast en niet te snel onder de indruk van Daniël z’n charmes. Ze wil graag aan de slag, wij willen graag dat ze begint. Maar we hebben een hobbel te nemen en die hobbel heet SVB.

TEKST Silvie Warmerdam

Samen vulden we de zorgovereenkomst in, we zetten allebei onze handtekening en na wat gedoe lukte het om het gescande document via de duistere wereld van glasvezelkabels naar de SVB te sturen.
Ik had goede hoop op een soepele afhandeling, tot ik gisteren een berichtje kreeg van mijn contactpersoon bij het CJG -dat in onze gemeente alles rond het PGB regelt. Er zat een foutje in het contract en dus konden ze het niet goedkeuren. Ik mag volgens de gemeente geen reiskosten declareren. Of ik even een nieuwe overeenkomst wilde uploaden. 

nieuwe zorgovereenkomst?

Tandenknarsend las ik het bericht. Want waarom moet ik een bestand naar de SVB sturen, als het enige dat die bank doet, het doorsturen naar mijn gemeente is? Is het dan niet veel handiger en efficiënter -en dus goedkoper- als ik de zorgovereenkomst naar de gemeente stuur? Die mensen ken ik, ze kennen mij en dan is het zo geregeld. 

En waarom moet het nu overnieuw? Waarom bellen ‘ze’ niet even om te overleggen over die reiskosten? In de toelichting staat niet dat dat niet mag, het is blijkbaar een gemeentelijke aangelegenheid. Nu gaat alles formeel en vraagt het niet alleen van mij extra handelingen, maar ook van de SVB en van de gemeente. En -veel belangrijker- onze nieuwe enthousiaste begeleidster kan nog niet beginnen….

Ik snap dat ik had moeten weten dat ik geen reiskosten mag declareren bij een zorgovereenkomst met een natuurlijk persoon. Maar pff, ik ben ook gewoon maar een moeder met veel op haar bordje die dit soort administratie erbij doet. Trouwens het is best raar dat die reiskostenvergoeding niet mag.

En dus ga ik bellen. Maar als mijn CJG-contactpersoon ook na verschillende pogingen de telefoon niet opneemt, geef ik het op. Ik klik het vinkje bij ‘reiskosten’ uit in de zorgovereenkomst en stuur het contract opnieuw in. Net op tijd bedenk ik me, dat ik de bijlagen ook opnieuw moet uploaden. 

Ik betaal die reiskosten wel persoonlijk, is beter voor mijn humeur op dit moment. 

Lees ook een gouwe ouwe over mijn bezoek aan de bewaarcommissie omdat ik het niet eens was met de PGB-indicatie. 

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Samen vergroten we onze draagkracht, zodat we de zorg met alle bijbehorende administratie volhouden. Doe je mee?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest